8. heinäkuuta 2009

Taas on mennyt reippaasti toista kuukautta viime päivitys kerrasta.. Hups. Kerrataas pikaisesti menneiden viikkojen tapahtumat..

Aloitetaan siis toukokuun viimeiseltä viikonlopulta, jolloin oli Nokialla agilitykisat. Mersun ja Kyran kanssa sinne matkattiin, mutta siis vain Mercedes kilpaili. Olimme liikkeellä ainoastaan sunnuntaina, päivä oli kuuma, siis todella kuuma. Ensimmäinen rata oli mielestäni helppo ja koira kulki melko reippaasti ja kuunteli. Keinulla tuli joku katkos ja Mersu hyppäsi ennen kontakti aluetta pois, ilmeisesti olin itse mennyt liian kauas.. Siitä vitonen, muuten nolla ratavirhettä + 3,94 sekunttia yliaikaa. Ei nyt siis ihan hirveästi tuo vitonen harmita, kun tuota yliaikaakin tuli ihan reippaasti.
Toinen rata oli hyppäri ja se oli jällee ihan helppo, sisälsi muutaman hankalan kohdan mutta niistä selvittiin ihan hyvin. Paitsi ohjaaja unohti edestä leikata toka vikalla hypyllä ja takaa leikkaus ei onnistunut, joten Mersu meni ohi ja vitonen tuli, + 2,47 sek yliaikaa..
Että se sitten niistä kisoista..

Kymmenes päivä kuudetta aloitimme Kyran kanssa agilityn alkeiskurssin. Hieman turha kurssi meille, mutta tulipahan sekin käytyä :) Kyra kun on melki koko talven/kevään harjoitellut pikkuisen helppoja esteitä. No saipahan tyttönen harjoitella agiltyileen muidenkin kuin omien koirien seurassa.
Nyt kurssi on jo siis loppunut..

Viime viikon hellejakson aikana kävimme koiruuksien kanssa uimassa useana päivänä ja Kyra on kerta kerralta mennyt rohkeammin veteen (: Kyllä se vielä syksyyn mennessä ui ihan oikeasti.
Agilityä ja tokoa ollaan treenailtu aina silloin tällöin ja tuo pikku kelpie on edistynyt huimasti.
Eilen oltiinkin testaamassa taitoja Virroilla mölliagilityn merkeissä. Kyra meni megamölli luokassa, missä oli kuusi hyppyä ja kaksi putkea. Koira meni upeasti, vain ohjaaja ei pysynyt oikein perässä (: Meillä oli nopein aika, mutta virheitä tuli kymmenen, putken väärä pää ja aidan ohitus. Tultiin toiseksi mini luokassa, kisaajia oli muistaakseni kolme tai neljä.
Mersun kanssa osallistuttiin kilpailevien luokkaan ja voitettiin yhdestä aidan ohituksesta huolimatta (: Ihan jees kisat oli, nyt ainakin tietää että täytyy alkaa treenaamaan myös itseään, jotta pysyy tuon tulevan tykin perässä ;)

Tulevana perjantaina matkaamme kera Mersu & Kyra Kokkolaan, siellä Mersun kanssa meitä toivottavasti onnistaa ja nousemme agilityn kakkosluokaan. Pitäkää peukkuja, joohan?

Kiitos Henriikalle kuvista :)

Ei kommentteja: