2. kesäkuuta 2010

Agia, agia

Torstaina 27.5 oli oman seuran Virtain Kirsujen järjestämät agilityn möllikisat. Mersun kanssa osallistuin avoimeen luokkaan (luokkia oli möllit, kilpailevat ja avoin). Rata oli kiva, itse kun sen suunnittelin ;) Tosin paljon takaa kiertoja ja pitkähköhän se oli, mutta ei aina tartte olla helppoo ja yksinkertaista. Mersu oli ainoa mini koira ja näin ollen voitti luokkansa, radalta tuli yksi tyhmä viitonen. Muutin rataantutustumisen jälkeen suunnitelmia ja se kostautui aidan kieltona. Olin kyllä erittäin tyytyväinen koiraan, vauhti oli ihan ok. Mukavin ja odottavin mielin lähdin lauantain kisoihin.. Mutta niistä myöhemmin lisää.

Kyran kanssa oli myös tarkoitus osallistua mölleihin, mutta päätin etten mene sen kanssa kun sillä on nyt ollut alitus ongelmaa maksi hyppyjen kanssa. Menee siis helposti ali maksi aidoista. Sitä tässä ollaan yritetty kitkeä pois ja hyvin ollaan siinä onnistuttukin ja siksi en mennyt kisoihin pilaamaan sitä. Tarkoitus olisi päästä sinne virallisiin tässä kohta puoliin kisaamaan.

Mersun kanssa oltiin viime lauantaina Nokialla kisoissa ja ei mennyt ollenkaan niin hyvin kuin torstaisissa möllikisoissa.. Se oli kyllä ihan vesisateen syy. Mersu kun vihaa ylikaiken sadetta, eikä suostu silloin tekemään juurikaan mitään. Ensimmäinen rata oli hyppäri, se oli tosi kiva, mielestäni helppo kakkosluokan rata. Vettä tuli taivaan täydeltä juuri kun menimme viivalle ja luulin Mersun jäävän ensimmäiseen putkeen sateensuojaan, mutta se ei jäänyt. Etenemis tahti oli juuri niin lujaa mitä chihuahua ravaamalla pääsee, eli h-i-d-a-s-t-a. Neljänneks vikalle esteelle asti tehtiin "nollaa", mutta se este oli pussi ja kangasosa ihan märkänä liimautuneet toisiinsa, niin eihän Mellu sieltä läpi päässyt vaan sotkeutui ihan tyylikkäästi pussin kankaaseen. Hylkyhän siitä tuli, kun reppana piti auttaa pulasta. Toinen rata oli agirata ja myös tämä oli kiva. Radalla oli muuri takaa kiertona, mikä oli meille ihan uusi juttu, mutta Mersu suoritti sen oikein mallikkaasti. Vettä satoi ihan kivasti ja koira ravasi jälleen melki koko radan, loppu suoralla tais ottaa muutaman laukka askeleen. Radalla tein oikeastaan kaiken juuri päin vastoin mitä olin rataantutustumisessa suunnitellut, mutta silti tehtiin nolla ratavirhettä ja aikavirheistä ei puhuta :) Oltaisiin oltu kolmansia, jos aika olis riittänyt..

Nyt ollaan menossa Kyran kanssa la ja su Jämsään näyttelyihin ja toivottavasti saamme jotain kotiin tuomisia ;) Mersun kanssa seuraavat agikisat ovat Agirodussa Ylöjärvellä heinäkuussa.

1 kommentti:

Mia kirjoitti...

Tsemppiä viikonlopun näytelmiin!!