11. joulukuuta 2010

Putkeen, putkeen

Taas tulee päivitykset vähän myöhässä.. Yritän ensi vuonna parantaa tapani ja kirjoitella hieman useammin :)

Kyran kanssa kävästiin marraskuun 27. päivä Laukaassa kisailemassa kaksi agirataa. Kisat pidettiin maneesissa ja pakkasta oli sellaset -13 astetta ja tuuli ihan kivasti, joten oleiltiin paljon siellä sisällä ja siitähän Kyra keräs hirveät höyryt sisälleen. Kuumui siis aivan hirveästi, kävi jopa käsille kun verkattiin. Kummatkin radat olivat profiililtaan todella kivoja, ei mitään helppoo suoraa linjaa vaan siinä oli oikeasti jotain tekemistäkin.
Ensimmäisellä radalla koira sinkos toisen hypyn ohi, kun en tajunnut odottaa sen menevän niin lujaa, jäin vain katsomaan kun koira meni jo :) Mutta siitä vain viitonen ja matka jatkui noin puoli väliin jossa Kyra karkaa putkeen, kuten osasin aavistaa rataantutustumisessa...
Toisella radalla pakka levis käsiin jo toisen hypyn jälkeen, kun olis pitänyt kääntyä oikealle putkeen niin koira syöksyy aalle. Pikkukelpie ei oikein jaksanut katselle mun ohjausta vaan suoritti omaa rataa. Tästä mulla meni pikkasen hermot ja käskytin loppuradan hitusen tiiviimmin ja voimakkaammin. Ja se tuntui toimivan sillä loppurata meni puhtaasti, hienot kontaktit ja koira irtosi yllättävän hyvin takaa kiertoon. Tähän väliin pakko sanoa, että jos treeneissä käskyttäisin samalla tavalla kuin tässä kisassa, Kyra menisi korvat luimussa karkuun. Mutta nyt sillä oli ilmeisesti kierrokset niin korkealle, että tartti vähän jämäkämpää käskytystä :)

Seinäjoella itsenäisyyspäivää edeltävänä viikonloppuna oli sitten viisi mahdollisuutta tehdä nolla: kolme Kyralla ja kaksi Mersulla. Kyran radat olivat kaikki (2 agi, 1 hyppy) todella kivoja, muutama kohta oli sellaiset missä piti vähän meittiä mitä tekee mutta niinhän sen kuuluukin olla. Kaikilta kolmelta radalta Kyra haki putken vaikka sitten toiselta puolelta rataa, jos ei lähempää löytänyt. Siis kolme hyllyä tulokseksi. Kuuliaisuutta pitäisi saada vähän lisää ja mun ohjausvipu asentoon kelpie. Kelpiä kun ei ohjata ollenkaan samalla tavalla kuin chihuahuaa.
Tässä kostautuu pentuajan putki treenit. Kyran kanssa otettiin eripaljon vain putkia pentuna, kun ei oikein muuta uskaltanut vielä kasvan koiran kanssa tehdä. Putkihulluhan siitä tuli.

Mersun kanssa kisailtiin ehkä viimeiset viralliset agikisat, ainakin tänä vuonna ;) Mersun kanssa on niin kiva ja helppo mennä radalle kun tietää mitä se tekee ja mitä se kestää. Se ohjautuu just sinne minne sen ohjaa. Ja sen kanssa on vaan niin kivaa radalla, virheet ovat hyvin usein mun ihan itse aiheutettuja. Niinkuin nytkin: ekalta radalta persjättö ennen rengasta oli hitusen myöhässä ja koira meinas tulla ohi, sain sen korjattua jotenkin mutta Mersu hyppäsi vähän vinosti ja ohi renkaasta, en sitä jaksanut korjata -> hylly. Toiselta radalta viitonen aan alastulon kontaktilta. Jos en sitä tarkasti näytä pikkuchihu hyppää siitä yli. muuten vauhtia oli oikein kivasti kummallakin radalla ja koiralla oli myös kivaa :)
Toisaalta tekis mieli jättää Mersun kanssa kisaamiset tähän ja keskittyä Kyraan ihan täyspainoisesti, mutta just tän onnistumisen takia olis kiva vielä joskus kisata. Ja se on niin kivaa näyttää muille, että kyllä chihukin pärjää agissa.

Yksissä agi treeneissä ollaan Kyran kanssa kävästy kisojen jälkeen, mutta nyt pidetään treenitaukoa ainakin tämä kuukausi loppuu ja kisaillaan sitten vasta helmi-maaliskuulla.

Ei kommentteja: