3. tammikuuta 2011

Vuosi 2010

Millainen oli vuosi 2010? Mitä vuonna 2010 tapahtui? Täyttyivätkö tavoitteet? Se selviää nyt.

Vuosi 2010 alkoi nenäpunkin iskettyä Mersuun, Kyraan ja Tessaan. Se saatiin ilmeisesti messarin tuliaisina.. Siitä selvittiin oikealla lääkityksellä hyvinkin nopeasti.
Tammikuun 12.päivä elämääni astui Mini. Ei tokikaan uusi auto, vaan koira. Se on koira joka syö, pureskelee aivan kaiken pikku tavaran minkä saa suuhunsa, mutta silti se on niin ihana riiviö <3 href="http://4.bp.blogspot.com/_PY7ezFHd4Xw/TSIpGcFeR7I/AAAAAAAAAPg/sFndgisEL5o/s1600/IMG_1814.JPG">Maaliskuussa huomasin yhtenä päivänä Kyran alahuulen tulehtuneen ja sen olevan täynnä pieniä reikiä. Syyksi paljastui terroriMini, joka oli pureskellut Kyran huulia ja Kyra oli antanut pennun satuttaa itseään. Kyra joutuikin antibioottikuurille.
Maalikuun loppupuolella Kyran kanssa suunnattiin lonkka- ja kyynärkuviin Veteriin. Tulokseksi saatiin A/A ja 0/0.
Maaliskuun lopulla kävin kasvattajan peruskurssin ja läpi meni. Tästä alkoi kova kennelnimen miettiminen.


Toukokuussa Yacatis kennelpäivä Rymättylässä. Päästiin Kyran kanssa kokeilemaan paimennusta ja se oli erittäin kivaa. Jos vain olisi lähempänä mahdollisuus tutustua paimennuksen saloihin, se olisi varmasti mein yksi harrastus. Kyra osoittikin olevansa paimenkoira.Vuoden ensimmäiset agilitykisat olivat Nokialla toukokuun lopussa ja sateisessa säässä Mersu teki hyllyn ja yliaika nollan, noin 20 sek yliaikaa.
Heti seuraavana viikonloppuna Kyra pääsi hienostukilpailuihin, eli siis näyttelyihin. Lauantaina oli Jämsän kaikkien rotujen näyttely ja tuloksena parhain saavutus tähän mennessä: NUO ERI1 PN1 SERT VSP! Sunnuntaina tiputtiin kovaa ja korkealta Jämsän ryhmänäyttelyssä, tuloksena H.
Näyttelyillä jatkettiin myös siitä seuraavalla viikolla, vuorossa lauantaina sateisessa säässä Orivesi kr, tuloksena EH. Sunnuntaina jatkettiin Tuurin kaikkien rotujen näyttelyssä ja tulokseksi parhain ja hienoin saavutus tähän mennessä: NUO ERI1 PN1 SERT ROP. VSP oli Keiko-serkku ja Kapo iskä hienosti PU2.Kesäkuussa Kyra pääsi hierojalle ja sieltä paljastui massiiviset jumit etuosassa ja selässä, lanteen alueella. Jumit olivatkin yksi syy mein agilityn ongelmiin. Maksi hypyt ovat luonnistuneet paremmin kun saatiin ikävät kireydet hoidettua lihaksistosta pois. Nyt ollaankin venytelty ahkerasti ja käyty kerran kuussa koirahieroja Nina Oikarisen käsittelyssä ja ongelmia lihaksiston kanssa ei juurikaan ole.
Kesäkuussa kennelnimi ehdotukset oli mietitty ja posti lähti kohti kennelliittoa.

Agirotu 2010 järjestettiin heinäkuun alussa Ylöjärvellä. Kaksi rataa juostiin Mersun kanssa ja koiralla oli niin kivaa siellä, että tulokseksi tuli 5 ja 10 + yliaikaa todennäköisesti näiden virheiden takia. Hyvä fiilis jäi, koira kulki ja sillä oli ihan oikeasti hauskaa radalla.
Heinäkuun viimeinen päivä, päivänä jolloin Kyra täytti 2-vuotta järjestettiin SBCAK ry:n erikoisnäyttely ja sieltä tulokseksi kovatasoisessa avoimesta luokasta ERI2.Ikimuistoinen Nokian ryhmänäyttely oli elokuussa ja tuloksena AVO ERI1 PN1 SERT ROP. Ensimmäinen yli kaksi vuotiaana saatu sert, ja näin ollen myös viimeinen serti. Enää luonnetesti ja meillä on Suomen muotovalio. Muistoissa säilyy myös kotimatka: reilun tunnin mittainen matka venyi melkein 4 tunniksi. Syynä hirvittävä ukonilma ja tielle kaatuneet puut.
Heinolan kaikkien rotujen näyttely oli elokuun lopussa ja sinne suunnattiin Minin ja Kyran kanssa. Tuloksena Minille pentujen toinen, ilma KP:tä ja Kyralle AVO ERI2 PN2

Kolmen viikonlopun agilitykisa turneen aloittaa elokuun lopulla Orivesi. Mersun kanssa kaksi starttia ja tuloksena hylly ja yliaikanolla. Seuraavana viikonloppuna oli vuorossa kisat Jyväskylässä, tuloksena hylly, 10 (+ yliaikaa) ja yliaika voittonolla. Tehtiin Mersun kanssa ainoina nolla tältä radalta ja näin ollen oltiin ykkösiä.
Jyväskylästä viikon päästä jatkettiin Nokialla. Tuloksena hylly, 15 (+ yliaikaa) ja jälleen yliaikanolla.Lokakuussa Seinäjoki kv:ssä Kyra sai EH. Ja seuraavana päivänä agikisoissa, ensimmäisissä virallisissa kisoissa, tulokseksi 5. Mun virheestä ja se ärsyttää vieläkin. Samaisissa kisoissa saatiin Mersun kanssa kaksi kertaa lisää hyllytavaraa. Ei ollut chihun päivä tänään.
Näytelmillä jatkettiin marraskuussa Jyväskylä kv:ssä ja tuloksena AVO ERI1 PN3 varaCACIB, joka muuttui CACIBiksi.
Kyran kanssa kävästiin Jyväskylässä toistamiseen agilityn merkeissä marraskuun lopulla. Tällä kertaa 2 kertaa hylly tuloksena. Seuraavana lauantaina jatkettiin Seinäjoella agikisojen parissa ja tällä kertaa tuloksena 3 putkeen mennyttä hyllyä Kyralle ja Mersulle hylly ja yliaika viitonen.Joulupukki toi maailman parhaimmalle Valtteri kummipoitsulleni lahjaksi ison kuorma-auton. Ja siskoni tyttö Aada sai ihanan nuken. Joulupukki muisti myös koiria lahjalla.Mersun tavoitteet vuodelle 2010 olivat:
- agilityssä kisataan jonkin verran, joskin vähemmän kuin edellisinä
- saataisiin edes yksi nousunolla
- kontaktit voisi tehdä varmemmiksi

Ne eivät täyttyneet ollenkaan. Kisattiin yhteensä 16 kisaa ja edellisvuonna 15, eli yksi enemmän kuin ennen. Ei saatu yhtäkään nousunollaa, mutta nollaa tehtiin tosin kaikissa yliaikaa.. Kontakteille ei tehty mitään, niihin joko osutaan tai sitten ei.

Kyran tavoitteet vuodelle 2010 olivat:
- lonkka- ja kyynär kuvaus, ja jos nämä ovat ok niin sitten myös polvi- ja silmätarkastus
- agility kisakuntoo
- toko puolella edistymistä, kisoihinkin olis kiva päästä - näyttelyissä pyörähdetään silloin tällöin
- Kyralle pitäis saada sopivasti lisää massaa

Kuvauksissa käytiin, mutta silmät ja polvet jäivät vuoteen 2011. Agilityssä päästiin starttaileen virallisissa. Toko puolella ei olla edistytty yhtään.. Näyttelyissä käytiin ihan mukavasti menestyen. Massaa Kyranen sai parisen kiloa ja se on hyvä.

Tessalla ei sen kummempia tavoitteita ollut. Terveenä olisi vanhus saanut vuotensa viettää, mutta loppu vuodesta iski paha pissatulehdus, joka kyllä hoitui antibioottikuurilla.

Ei kommentteja: