18. helmikuuta 2011

Huonoa tuuria

Huomenna olis ollut hyppyseminaarin ensimmäinen päivä, mutta me ei olla sinne menossa.. :( Jaa miksikö? No siksi koska mun tuurilla on aina joko minä tai koira kipeänä, kun olis jotain kivaa tekemistä. Tällä kertaa se on koira mikä sairastui.
Viime sunnuntai aamuna heräsin siihen, kun Kyra yski muutamia kertoja. Luulin, ja toivoin sen vain saaneen kurkkuunsa jotain mikä pisti yskimään. Mutta iltaan mennessä yskiminen vain yltyi ja seuraavana yönä meijän talossa ei varmaankaan kukaan nukkunut kun pikkukeepie yski ja kakoi limaa. Yritti etsiä hyvää nukkuma-asentoa, mutta ei siinä onnistunut. Aamuruoka ei oikein maistunut ja juominenkin oli vähän hankalaa. Kurkku oli varmasti kipeä. Soittelin eläinlääkärille ja diaknoosi kertomieni oireiden perusteella kennelyskä. Noin kahden viikon totaali lepo oli lääkärin ohjeet. Oli kamalaa kuunnella ja katsella toisen vaan yskivän ja olevan selvästi jotenkin kipeä.
Ruoaksi tein Kyralle riisi-jauhelihavelliä ja se maistui erittäin hyvin, myös chihut olisivat halunneet sitä herkkua. Ulos mentäessä yskiminen vain yltyi, eikä pakkanen sitä auttanut yhtään. Kyra saikin mun luvalla tehdä asiansa ihan tohon talon nurkalle, ehkä on jotain hyötyä asua rivitalon päädyssä kaukana muista asukkaista.
Ma-ti väliseksi yöksi annoin Kyralle yskänlääkettä ja se yö menikin paremmin, ilman yskimisiä ei tosin selvitty. Tiistai ja keskiviikko menivät vielä yskien ja limaa kakoen, ja Kyra vain nukkui. Mutta torstaina alkoi tauti pikkuhiljaa hellittää ja Kyra toi mulle lelun ensimmäisen kerran neljään päivään, se halus leikkiä! :) Leikkiminen tosin sai sen heti taas yskimään. Kyra on siis eilisestä asti ollut periaatteessa oma iloinen itsensä, pieniä yskän kohtauksia se toki saa vielä jos riehuminen yltyy liian rajuksi. Vielä pitäisi osata olla paikoillaan, mutta kertokaa mulle miten se kerrotaan kelpielle jolla on ylipaljon energiaa.. Sitä energiaa ollaan yritetty purkaa kaikenlaisilla rauhallisilla tempuilla jne..
Juuri tätä kirjoittaessa kuuntelen, kun Mersu yskii.. Meneeköhän tämä nyt sitten kaikki koirat läpi? Ollaankin sitten ainakin tämä loppu kuukausi treeni/kisatauolla.

1 kommentti:

Tessa kirjoitti...

Miten edes voi olla noin huonoa tuuria! Tosi kurjaa :(