12. helmikuuta 2011

Vuoden ekat kisat

Vuoden ensimmäiset agilitykisat Kyran kanssa oli tammikuun 16 päivä Lempäälässä SDP-hallilla. Hieno paikka, mäkin haluun tollasen meijän seuralle.. Se ei valitettavasti taida koskaan toteutua..
Mutta itse kisoihin. Kaksi agirataa ja kaksi hylkyä. Radat oli tosi kivoja ja koira kulki juuri sinne mihin ohjasin, virheet eli ne hylkäykset tulivat rimojen alituksesta. Ensimmäisellä radalla alitti An edessä olleen hypyn ja oli jo kerennyt sinne Alle ennenkuin itse asian sisäistin. Toisella radalla alitti heti ensimmäisen aidan ja juoksi suoraan pussiin. Rimat oli 60 cm ja sitä korkeutta ei olla hirveesti treeneissä hypitty, että tais olla pitkästä aikaa "liian" korkeat hypyt.. Kyra on hitusen epävarma hypyillä silloin kun rimat ovat 60 tai 65 cm, 55 cm hyppää aina. Hyppytyylikään ei ole mitenkään kaunis...

Vuoden toiset agikisat samaisen koiruuden kanssa oli 5.2 Lempäälässä Tamskin koiratallilla. Radat oli ihan älyhelpot: suoraa, suoraa ja suoraa. Sai oikeasti juosta. Ensimmäiseltä hyppy radalta viitonen, kun joku ei vaan ikinä opi, ettei sinne kepeille tartte itse mennä säätämään. Ohjasin siis Kyran taas väärään väliin kepeillä. Toisella agiradalla kepit loistavat ja muutenkin ihan jees menoa, mutta en hoksannut sanoa Kyralle yhdessä kohdassa mitään ja näin koira hyppäsi edessä olevan väärän hypyn kun olisi pitänyt kääntyä oikealle renkaalle. Että siitä jälleen hylky.

Agia ollaan nyt treenailtu kaksi kertaa viikossa, torstaisin Kana-areenalla ja sunnuntaisin Ruoveden ratsutallin maneesissa. Ensi viikonloppuna suunnataan Turkuun hyppyseminaariin Kyran kanssa, sieltä toivottavasti saadaan hyviä neuvoja ja ohjausta hyppytekniikan parantamiseen.

Ei kommentteja: