16. toukokuuta 2011

Pikapäivitys

Lauantaina 7.5 päättyi melkein puolen vuoden näyttelytauko Tampere KV:ssä. Kyran kanssa kävästiin pyörähtään kehässä ensimmäisen kerran valioluokassa ja samantein napsahti luokkavoitto. Tuomari tutki ja juoksutti Kyraa ja paria muuta valionarttua todella pitkään. Lopulta Kyra vei voiton ja tuloksena oli VAL ERI1 SA PN3 CACIB.
Keiko-serkku oli hienosti VSP, saaden viimeisen sertin ja näin siitä tuli FI MVA, onnea hieno Keiko ja Sari :)

Sunnuntaina matka jatkui Somerolle, Yacatis kennelin paimennuspäivään. Kyra käväs kerran katsomassa lampaita, mutta ei oikein tajunnut mitä pitäisi tehdä. Tosin välillä lähti jahtaamaan muutamaa lammasta, mutta vain hyvin vähän. Siistä me siirryttiin mieluusti viereiselle aksakentälle. Päivä oli kuuma ja se näkyi koirasta, se ei ollut ihan parhaimmassa vireessään.

Perjantaina 13.5 oli LottaVuorelan agikoulutus Längelmäellä Kana-areenalla. Saatiin paljon hyviä vinkkejä ohjaukseen ja siihen mitä pitää harjoitella. Vielä kun niitä osais käyttää kisakentälläkin..

14-15.5 Tampereella agikisat, Kyralla 4 starttia ja Mersulla 2. Lauantaina Kyran kanssa Marjo Heinon kaksi agirataa. Oma asenne ja fiilis oli kunnossa ja se tuotti tulosta. Ekalta radalta 10, aloitti kepit väärästä välistä ja tiputti yhden riman, kummatkin olivat mun ihan omia virheitä. Mutta koira kulki hyvin ja mun mukana! Meno ei näyttänyt mitenkään samanlaiselta kuin ennen kisaradoilla. Jes!
Toiselta radalta hylky, nyt ei ole mitään muistikuvaa mistä se tuli mutta meno oli taasen erittäin hyvää ja fiilikset radan jälkeen oli hyvät.
Sunnuntaina Seppo Savikon ensimmäisellä radalla Kyralle hylky, lähdössä hyppy ja putken kauimmainen pää. Kyra sujautti hienosti siihen ensimmäiseen, jätin sen väärään paikkaan ja näin näki suoraan siihen päähän putkea.. Rata mentiin silti täysi ja totaalisen eritavalla kuin sen olin aluksi suunnitellut, testailin vähän mitä se kestää kisoissa. Ja jos ei olisi tullt hylkyä olisi siltä radalta tullut nolla.. Jälleen radan jälkeen hyvät fiilikset ja uudella draivilla toiselle radalle.
Seppo Savikko tuomaroi myös toisen radan ja rata oli hyppis. Kovalla tsempillä lähdettiin liikkeelle ja nollalla maaliin selvittiin :) Melkein loppusuoralla tuli hylky, kun Kyra ajautui hieman liian pitkälle putken jälkeen, mutta ei onneksi hypännyt edessään olevaa aitaa. Saatiin siis ensimmäinen LUVA nolla ja vielä 2 agiradoilta niin ollaan kakkosissa. Sijoituttiin hyppiksellä 3.sijalle tuloksella -11,52.
Tuntuu että nyt on palaset loksahtaneet paikoilleen ja meidän yhteistyö radalla alkaa toimimaan. Tosin ohjauksellisesti olen usein ihan liian myöhässä, mutta eiköhän sekin tässä kohta korjaannu.

Mersun kanssa sunnuntaina kaksi rataa ja Mellu oli tasasen varma suorittaja. Tuloksena 5 ja nolla, mutta jälleen yliaikaa.

Kisojen plussat ja miinukset:
+ oma asenne
+ Kyran keppien aloitukset (jos mie en mee sinne sähläämään..)
+ Kyra hakee ja irtoo hyvin esteille, jopa aidoille.
+ Kyran kanssa onnistuu myös persjätöt
+/- Kyra lukittuu putkille erittäin hyvin
- Kyran hitaat kontaktit
- ohjaaja opettelee laittamaan koiran lähtöön oikeaan paikkaan.

Ei kommentteja: