2. toukokuuta 2011

Wappukisat 2.5.2011

Vappu tuli vietettyä agilitykisoissa Seinäjoella. Lagun järjestämissä kisoissa starttailtiin Kyran kanssa 3 rataa ja Mersun 2.

1A kisa oli agirata ja tuomarina Harri Huittinen. Puomilta suora linja renkaan kautta putkeen, keepie näkee vain putken ja hyppää renkaan välistä ja laukkaa suoraan putkeen -> hyll. Radalla oli pöytä, se meni Kyralta oikein hienosti vaikka ei sitä ollakkaan radalla treenattu oikeastaan kertaakaan, (paitsi meidän ensimmäisissä virallisissa kisoissa) yksittäisenä ollaan sitä otettu ja sen se on oppinut ettei pöydältä saa tulla ilman lupaa pois. Jes, se osaa edes jotain :) Tai siis tosi asiahan on se että koira on täydellinen, minä en..

1B kisa oli hyppis ja tuomarina myös Harri Huittinen. Rata oli normaaliin ykkösten ratoihin verrattuna haastava, mutta ei todellakaan mahdoton. Oma asenne jo rataantutustumisessa oli, että tältä radalta tulee hylly. Ja niinhän siinä kävi. Kaikki levis käsiin, tai siis keepie lähti käsistä. Putkesta olisi pitänyt kääntyä vasemmalle, mutta Kyra menikin suoraan renkaalle. .

1C kisa oli agirata ja tuomarina Anne Huittinen. Jälleen hylky, ja taa karkas renkaalle. Itseeni saan syyttää kun sen sinne ihan selkeesti ohjasin.

2C kisa oli agirata ja tuomarina Anne Huittinen. Rata oli ihan ok, ei mikään helppo mutta Unohdin vaan radan yhdessä kohtaa ja olin ihan väärässä paikassa väärään aikaan. Tässä tein tarkoituksellisen hyllyn, Mersun vauhti oli kohdillaan ja jos siinä olisin alkanut korjaamaan omaa virhettäni, ei se olisi ollut pikkukoiralle reilua. Ja kepeiltä oli tullut viitonen jo aikasemmin, että ei sen niin väliä ollut.

2B kisa oli hyppis ja tuomarina Anne Huittinen. Rata oli vaikeahko, ajattelin ettei tosta voida saada Mersun kanssa nollaa aikaan. Kamalasti käännöksiä, takaa kiertoja, puolen vaihtoja, kepeille sulkukulma.. Mutta vastoin kaikkia odotuksiani kaikki nämä onnistuivat hyvin, muutamissa kohdissa vauhti töksähti, saatiin nolla ratavirhettä, mutta 0,42 (!) sekuntia yliaikaa. Tosin minen Mersun kanssa mihinkään kolmosiin koskaan halua, että onneks ei tullut nollaa :)

Kyran toisen radan jälkeen teki mieli lähteä kotiin ja unohtaa koko agility kun tää homma ei vaan toimi. Kisojen plussat ja miinukset:

+ Kyra hakee (liiankin) hyvin esteitä
+ Kyran keppien aloitukset
+ Kyran pöytä
+ Kyralle ei rimojen alituksia, vaikka rimat 60 cm
+ Mersu on ihan paras <3
- Kyran hitaat kontaktit
- Ohjaaja kertoo koiralle (= Kyralle) ajoissa mitä ja miten pitää tehdä
- Oma asenne

Kuvista kiitos Taija Linna.

Ei kommentteja: