24. kesäkuuta 2012

Kuka voisi kellot seisauttaa ja ajan pysäyttää

Mihin ihmeeseen tämä aika aina kiiruhtaa? Tuntuu kuin äskettäin olisi ollut tammikuu mutta nyt on jo kesäkuu! Välillä sitä toivoisi, että saisi käännettyä aikaa taaksepäin ja näin voisi tehdä asioita toisella tapaa kuin ne on nyt tehnyt.

Tässä on tapahtunut vähän kaikkea ja tässä pikapäivitys menneeseen.

Helmikuussa piti olla Lapuan kisat, mutta jouduin perumaan ne. Olin kyllä menossa, mutta itsellä oli sen verran kuumeinen olo että katsoin paremmaksi jäädä kotiin.
Helmikuun lopulla pääsimme Kyran kanssa (vihdoin) hyppytekniikka kurssille Lietoon. Oli oikein antoisa viikonloppu. Sai paljon uutta tietoa koiran hyppytekniikasta. Kyran hyppytyyli on, kuten tiesinkin, ihan surkea. Hyppää hyvin etupainoisesti. Saatiin hyviä vinkkejä miten tekniikkaa lähetään parantamaan. Harmi vain kun meidän agi seuralla ei ole kunnon ponnareita. Rimat onneksi saa todella alas.
Hyppytekniikka reeniä ollaan tehty ihan liian vähän ja tähän piti nyt kesän aikana saada korjaus mutta toisin kävi. Siitä lisää myöhemmin.

Maaliskuun alussa kahden päivän agikisat Lempäälässä. Kyralle 4 kertaa hylky, Mersulle 10 + yliaikaa ja Minille ensimmäinen nolla! :)

Huhtikuussa Jyväskylässä Kyra jatkoi hylky linjalla, tällä kertaa 2 kpl. Minille kaksi harmillista viitosta, kummatkin keppien aloituksista. Toisella radalla alitti ihanne ajan reilulla 11 sekunnilla! Ohjaajan pitäisi vain luottaa koiraansa, että se kyllä osaa kepit kun sanoo "menemenemene", eikä mennä säätämään siihen väliin...
Samaisena kuukautena Lempäälässä tapahtui jotain ja Kyralle tuli vain yksi hylky. Toisen radan rataantutustumisessa minulla oli sellainen fiilis ettei tästä mitään tuu ja hylky tulee kuiteskin. Mutta kun mentiin lähtöasetelmiin, laitoin koiran odottamaan viivalle ja menin vastaanottamaan parin hypyn päähän. Annoin koiralle luvan tulla ja samassa tuli sellainen ajatus että ohjataas tällä kertaa toisella tyylillä. En puhunut Kyralle yhtään mitään koko radalla. Käännökset ja hidastukset kerroin toki suhisemalla, mutta estekäskyjä en kertonut. Ja voi että se oli ehkä maailman paras rata tähän mennessä! Viimeiselle esteelle asti tehtiin nollaa, mutta sitten pakka hajos ja Kyra meni ohi viimeisestä hypystä. Fiilis radan jälkeen oli kuin voittajalla, ja tavallaanhan me voitettiinkin, ainakin itsemme.
Lempäälän kisoissa 28.4 Mini sai toisen luva nollansa :)

Toukokuun alussa oli Yacatis kennel päivä Somerolla Swedun paimennuskoulussa. Kyra ei tällä kertaa lampaille pääsyt. Agilityä vähän treenailtiin koko päivä. Oli oikein kiva päivä ja oli kiva nähdä Kyran sukulaisia.
Toukokuusta alkoi meidän viiden näytelmien putki. Ensimmäisenä oli vuorossa Tampere KV. Tuloksena VAL ERI3. Löysät etuliikkeet ja liian pitkä karva olivat syynä miksei SA:ta antanut. Arvostelun kirjustan tänne jos sen jostain löydän.
Heti seuraavana lauantaina suunnattiin Jämsään ja sieltä tuloksena VAL ERI1. Ulospäin kääntyneet etukäpälät ja laihuus erottivat Kyran tällä kertaa SA:sta. Kyra on kyllä hoikahko, mutta ei mielestäni liian laiha.
Sunnuntaina 20.5 suuntana oli Tampere ja takkujen 10-vuotis kisat. Ensimmäiseltä radalta Minille nolla ja olin melko varma että ihanneaikaankin päästiin, sen verran lujaa pikkumusta viiletti. Kysäisin asiaa kuiteskin yhdeltä työntekijältä ja tämä meni asiaa tarkistamaan (tulokset kun eivät olleet vielä tulleet). Ihmettelin suuresti kun tämä sanoi _vähän_  yliaikaa. Ajattelin että ihanneaika on ollut sitten kovin tiukka ja yliaikaa on tullut tyyliin joku 0,5 sekuntia. Kotona katsoin lappua minkä kisoista saa mukaansa ja hetken aikaa sitä tuojottelinkin. Se koko lappu on vähän outo, siinä ei ole suoritusaikaa ollenkaan, ihanneaika 56 ja aikavirhe 1 min 22s. Miten tuota sitten pitäisi tulkita?
Kisajärjestäjät tulkitsivat niin, että Minin tulos siltä radalta on 0rv ja 26,21av. Tämä rata on kuvattu, mutta muistikortti täyttyi kaksi estettä ennen maalia. Kellotin ajan siihen asti kun pystyi ja viimeiseen noin 10 metriin pitäisi saada aikaa kulumaan noin 44 sekuntia, mikä minun mielestäni on ihan täysin mahdotonta. Tuloksista sain varmistuksen asialle: kelloa ei ole nollattu ennen meidän suoritusta eli meitä ennen menneen koirakon aika + meidän oletettu aika = Minin ajaksi merkattu 1 minuutti 22 sekuntia. Vähän ärsyttää ja vaikka virheitä sattuu kaikille, me ei olla menossa hetkeen Tampereen koiraurheilijoiden kisoihin!
Muilta päivän radoilta ei kerrottavaa.

26.5 maailman parhain koira olisi täyttänyt 11-vuotta <3

27.5. Ylöjärvellä Minille viimeinen nolla ykkösissä ja näin saatiin menolippu kakkosluokkaan :) Kakkosissa plakkarissa 0, mutta ei luvaa, ja 5.

Kesäkuussa jatkettiin Kyran kanssa hienostelua.
Mänttä 3.6 VAL ERI1 SA PN1 ROP!
Tuuri 10.6 VAL ERI1 SA PN2
Lappeenranta erikoisnäyttely VAL ERI2 SA

Nina Oikarinen hieroi Kyran viime torstaina. Olin jo huomannut aikaisemmin, ettei Kyra anna venyttää syystä tai toisesta oikean puoleista etustaan ollenkaan. Nina kokeili ja hänen mielestään siellä on jonkinlainen venähdys tai jotain. Nina ei osannut tarkkaa paikkaa sanoa, mutta jossain hauislihaksen tienoilla. Mihinkään nivelten käsittelyyn Kyra ei reakoinut, eli todennäköisesti on jotain lihasperäistä. Eli meillä on agility tauolla tällä hetkellä niin kauan kunnes asia saadaan korjattua.

Minulla on kaksi heinäkuun ensimmäistä viikkoa lomaa ja silloin, tarkalleen 3.päivä, on tarkoitus suunnata Veteriin tutkituttamaan Minin ja Kyran polvet & silmät ja kuvauttaa Kyran selkä. Samalla aion myös kysäistä tuosta Kyran jalasta mitä mieltä siellä ovat.

Ei kommentteja: