27. huhtikuuta 2013

Tokoura korkattu

"Palataan asiaan viimeistään ensi viikon keskiviikkona, jos on jotain julkaisukelpoista kerrottavaa...  "

Keskiviikko oli ja meni jo mutta todellakin on julkaisukelpoista kerrottavaa tiistaisesta tapahtumasta! Se oli kiireinen, jännittävä ja melko pitkä päivä. Päivä alkoi kuudelta ja päättyi työpäivän ja möllitokokokeen jälkeen vasta puoli kaksitoista yöllä. Tosin nukkumattia joutui hetken odottamaan, kun ajatukset oli niin upeassa keepiessä <3

Ilmoitin Kyran siis Nokialle möllitokokokeeseen viime viikon keskiviikkona. Siitä alkoi tehokas mutta rento treeniviikko. Joka päivä tehtiin jotain pientä.
Toisena päivänä seuraamisen paikka pysyi erittäin hyvänä koko ajan, toisena päivänä taas edisti tai jätätti ihan sikana. Yhtenä päivänä ei pysynyt liikkeestä seisomisessa paikoillaan ja ennakoi perusasennon. Toisena päivänä seisoi paikoillaan kuin tatti, mutta ennakoi silti perusasennon.
Hyppyestettä Kyra ei ollut nähnyt kolmeen kuukauteen, ja silloinkin oltiin tehty vain namialustan avulla pelkkää hyppyä. Viime viikolla tehtiin hyppyä ensimmäisen kerran kokonaisena liikkeenä (namialustan kanssa) ja muutaman kerran pysyi jopa paikoillaan kun tulin viereen, ennakoiden taas perusasennon.
Sunnuntaina tehtiin ensimmäistä kertaa ikinä kaikki alokasluokan liikkeet (hyppyä lukuunottamatta) putkeen.
Että oikein luottavaisin mielin lähdettiin kohti Nokiaa :) Tavoitteet oli oikeastaan vain mennä katsomaan koetilanne ja miten koira ja ohjaaja käyttäytyy kisatilanteessa.

Olen aloittanut kisaamisen agilityssä vuonna 2008 ja koskaan ei ole jännittänyt niin paljon kuin tiistaina. Ehkä eniten jännitti se osaako itse tehdä kokeessa asiat oikein. En ollut aikaisemmin käynyt edes katsomassa tokokoetta, nähnyt vain youtuben videoita. Onneksi AVO ja ALO luokat aloittivat niin ehti vähän kyylätä miten siellä kehässä toimitaan ;)

Tosiaan mentiin Kyran kanssa mölliluokkaan missä oli siis alokasluokan liikkeet, helpotuksena paikka makuu 1 minuutti koirat kykettynä ja liikkeiden välissä sai palkata ilman pistevähennyksiä.

1. Luoksepäästävyys 10 Hieman Kyran teki mieli mennä katsomaan kuka ihana ihminen tulee häntä katsomaan, mutta tyytyi vain nuolaisemaan kättä.
2. Paikalla makaaminen kytkettynä 10 Meidän vieressä oleva koira oli hieman rauhaton ja Kyran mielestä se oli hieman ahdistavaa, kun toinen yrittää keskittyä annettuun tehtävään niin toinen vaan häslää vieressä. Pysyi kuiteskin hyvin paikoillaan.
3. Seuraaminen kytkettynä 10 Täydellinen paikka, täydelliset käännökset, eli ei korjattavaa. Ohjaaja vain opettelee käännökset niin ettei törmää koiraan..
4. Seuraaminen taluttimetta 9,5 Oikealle käännöksissä Kyra lähti vähän seilailemaan, mutta muuten erittäin hyvin.
5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä 10 Maahanmeno saisi olla hitusen nopeampi,muuten täydellinen
6. Luoksetulo 5 Nousi seisomaan heti sen jälkeen kun lähdin itse liikkeelle, pysyi kyllä paikoillaan. Se ei ole piiiitkäään aikaan noussut tuossa vaiheessa seisomaan vaan jäänyt kiltisti istumaan. En tiedä ottiko vähän painetta, siitä kun itse jännitin aikalailla, kun luoksetulonkin tuli ravissa. Mutta perusasenton tuli suoraan! Useasti luoksetulon jälkeen tulee vinoon perusasentoon.
7. Seisominen seuraamisen yhteydessä 8 Pysähtyi joo ihan jees, mutta hiippaili muutaman askeleen sen jälkeen perään. Perusasentoa ei ennakoinut vaan odotti käskyn.
8. Estehyppy 8 Tätä pelkäsin ja olin jo valmis auttamaan, mutta eipä tarvinnut! Hyppäsi esteen käskystä, pysähtyi seiso käskystä, mutta kun olin siirtymässä esteen toiselle puolelle lähti Kyra myös liikkeelle = toinen seiso käsky ja liikkeen suoritus loppuun ihan kohtalaisesti. Ei ennakoinut taaskaan perusasentoa.
9. Kokonaisvaikutus 10 Tuomarin mukaan tasaisen varmaa työskentelyä.

Yhteensä 175 pistettä. 1 palkinto. Sijoitus toinen seitsemän koiran luokassa.

Ai että olin erittäin tyytyväinen taitavaan kelpiin <3
Koepaikka oli samassa paikassa missä ollaan aikaisemmin käyty agilitykisoissa. Autosta ulos tullessaan Kyra veti fiilikset ihan kattoon ja ajattelin ettei tästä tuu mitään kun se on liian korkeessa vireessä. Mentiin ensimmäistä kertaa kentälle, etsi Kyra ihan selkeesti agilityesteitä ja todettuaan kentän tyhjäksi rauhoittui ihan selkeesti.
Kyra oli koko kokeen ajan tasaisen varma ja rauhallinen oma itsensä. Toisinaan mua vähän äsyttää sen tasainen käyttäytyminen, mä toivoisin että siinä olis vähän enemmän sähäkkyyttä. Mutta täydellinen se on juuri tuollaisena kuin se on <3

Kuvaton postaus, koska blogger ei halua ladata kuvia...

Ei kommentteja: