12. huhtikuuta 2014

Jos sä pystyt kuvittelemaan, sä pystyt tekemään

Kolmen viikon agility tauolta suoraan kisakentälle??!! Hullua voisi, joku sanoa mutta meille se sopi paremmin kuin hyvin. Kokonaan tauolla ei tokikaan olla oltu, vaan kunnon lenkit ovat kuuluneet päivittäiseen rutiiniin eli voisi kait sanoa, että keskityimme lähinnä kunnon kohotukseen/ylläpitämiseen.

Tänään siis olimme Minin kanssa Lempäälässä agilitykisoissa ja siellä oli kolme starttia kolmosille. Tuomarina Henri Luomala. Alkuverkassa tuntui todella lupaavalta, kun Mini oli hieman paniikissa ja ei oikein olisi halunnut tehdä mitään. Haukkui kaiken liikkuvan ja kulki häntä koipien välissä. Ristiriitaisin mielin laitoin koiran autoon rataantutustumisen ajaksi.

Ensimmäisenä oli hyppäri. Rata oli oikein kiva, ei kovin haastava ja mielestäni kyseinen rata olisi voinut olla ihan kakkosluokkalaisillakin. Päästiin Minin kanssa valmistautumaan rauhalliseen paikkaan missä ei lähellä ollut muita koiria ja siellä pikkumusta syttyi. Se pyöri ja peruutteli ihan innoissaan ja oli muutenkin iloinen oma itsensä. Viivalle mentiin ilman remmiä ja pikkumusta piti saman huippu hyvän fiiliksen yllä aina lähdöstä maaliin saakka. Vauhti oli kohdillaan ja fiilis startin jälkeen aivan huipussaan. Mä niin tykkään tosta pikkumustasta <3 Vaikka välillä ottaakin asiat vähän turhan henkilökohtaisesti... Tuloksena radalta puhdas nolla ja kaksi sekuntia alle ihaneajan.
Toinen rata oli agilityrata ja mukana oli kaikki kontaktit. Tästä ei valitettavasti ole kuvaa, mutta rata oli jälleen helpohko ja vauhdikas. Koiralla oli jälleen fiilis ja vauhti kohdillaan. Keinulta Mini hyppäsi ennen laskeutumista pois, joten siitä viitonen. Tämän jälkeen oma keskittyminen ei enää ollut paras mahdollinen ja ohjaus kärsi siitä. Mini tuli viimeisen aidan ohi, olisi pitänyt tehdä edelliselle esteelle vastakäännös, mutten sitä kuiteskaan tehnyt.. Korjasin, joten tuloksena 10 + jotain 5 sekuntia yliaikaa mikä meni vikan esteen uudelleen ohjaukseen. Tuloksesta huolimatta olen erittäin tyytyväinen tähän rataan.

Ennen viimeistä rataa eräs cairnterrieri hyökkäsi yllättein Minin päälle, ihan ystävällisesti tuli tekemään tuttavuutta (vähän vaudikkaasti vain), mutta pikkumustan mielestä se vähintään yritti tappaa pikkuchihun... Jos olisi ollut aikaa, olisin vienyt sen hetkeksi autoon rauhoittumaan mutta meitä ennen oli vain muutama koirakko joten oli pakko mennä valmistautumaan. Mini oli ihan paniikissa ja se vain kyyläili mahdollisisa päälle käyviä koiria. Teki kyllä tempujaan (=pyöri ja peruutteli), mutta hidastetusti, häntä tiukasti koipien välissä.. Viivalle mentäessä paniikki hieman laantui, mutta vauhti ei ollut muutaman ensimmäisen esteen aikana paras mahdollinen. Keppien (3 este) jälkeiseen putkeen se sinkosi tuttuun tapaansa täysi ja loppu rata menikin vauhdikkaasti. Ohjaaja jäi yhdessä kohdassa hieman seisomaan paikoileen eikä ohjannut, mistä johtui se että Minin tie seuraavalle esteelle hieman venyi turhan pitkäksi. Radan tuloksena oli nolla ratavirhettä mutta 1,02 sekuntia yliaikaa....... Ei varmasti tarvitse erikseen kertoa kuinka paljon tuo ohjaajan ohjaamattomuus jäi vaivaamaan..
Tämä päivä tarkoittaa sitä, että nyt olisi hyppynollat kasassa SM kisoja ajatellen.. Enää puuttuu kolme nollaa ja ne tosiaan pitäisi saada agilityradoilta. Tavoitteena olisi saada nollat kasaan, mutta vielä en ole varma ilmoitanko Minin sm kisoihin vaikka tarvittavat nollat saataisiin.

Ei kommentteja: