13. tammikuuta 2015

Elämä jatkuu...

...vaikka yksi on joukosta poissa. Tasan kaksi viikkoa ilman pientä mustaa koiraa. Niin kauan vaikka tuntuu siltä, että nuo tapahtumat tapahtuivat vasta eilen.. Eläinlääkärin ensimmäiset sanat soivat päässäni varmasti vielä kauan, ei ne helpolla sieltä pois lähde.
Nyt olisi jälleen se aika vuodesta jolloin pitäisi laittaa edellinen vuosi pakettiin ja katsoa tulevaisuuteen. Vuoden 2014 tavoitteet asetettiin seuraavanlaisesti:

Kyra
- Tokoillaan pääsääntöisesti, ehkä myös ralleillaan. Katsotaan jos päästäisiin mahdollisimman monisssa virallisissa kokeissa käymään ja selätettäisiin ohjaajan tokokoe jännitys.
- Näyttelykehissä pyörähdetään ainakin erkkari ja ehkä myös maailman voittaja.
- Josko tänä vuonna se sterilointi, mikä on pitänyt tehdä jo useampana vuonna
- Agilitykentille Kyra pääsee höntsäämään aina silloin tällöin.
TOTEUTUIKO?
Kyran kanssa tokoiltiin ja ralleiltiin omaksi iloksi kyllä joo, mutta kokeisiin ei päästy kertaakaan. Ei edes harkittu. Käytiin Koirakoutsilla Ylöjärvellä rally-toko ja toko koulutuksissa ja todettiin, että meidän on parhain vaan pitää hauskaa ilman mitään paineita kokeissa käymisen suhteen.
Näyttelykehissä käytiin viisi kertaa, joista tuloksena 3*ROP, EH ja ERI SA PN3. Näistä kyllä parhain saavutus on tuo PN3 sijoitus. Se on kuiteskin erkkarista ja siellä sijoittuminen neljän parhaan nartun joukkoon on kyllä huippu hienoo! Toki ROPit on aina myös hienoja tuloksia, mutta noissa näyttelyissä ei juuri kilpakumppaneita ole ollut...
Sterilointia ei vieläkään tehty ja tällä hetkellä en edes uskalla ajatella koko asiaa...
Aksaamaan, tai siis riehumaan ja kaahaamaan, Kyra on päässyt aina silloin tällöin, ja voi vitsi ku toi kelpie tykkää siitä niiiin paljon!

 Mini
- Agiliidetään omaksi iloksi tavoitteellisesti, muttei kuiteskaan ihan verenmaku suussa.
- Pyritään nostamaan nollaprosentti yli 50.
- Osallistuminen agilityn SM-kisoihin, puuttuu vielä 4 nollaa.
- Rally-tokoa olisi kiva reenata myös Minin kanssa.
TOTEUTUIKO?
Minin kanssa kisattiin alkuvuosi suht aktiivisesti, mutta agiSM nollista jäi kaksi puuttumaan. Heinäkuu pidettiin kisataukoa ja oikeastaan myös treenitaukoa. Harjoiteltiin kaikkea "turhaa", mm. keppien pujottelua niin että koira ja ohjaaja menee erisuuntiin ja harjoiteltiin myös putkeen ja aalle peruuttamista.. Näitä piti harjoitella tulevana vuonna lisää... Kisa- ja treenikausi loppui jo elokuussa kun Keeta törmäsi Miniin. Nollaprosentti jäi niin alhaiseksi, ettei sitä edes viitsi laskea.
Rally-tokoa ei varsinaisesti harjoiteltu, mutta erilaisia uusia temppuja kyllä opeteltiin.

 Mersu
- Viettää eläkepäiviään tehden sitä mitä huvittaa :)
TOTEUTUIKO?
Mersun tavoitteet toteutuivat 100prosenttisesti :)

Yleisesti
- Toivotaan ettei eläinlääkärin palveluita tarvita tulevana vuonna kertaakaan.
- Jos vaikka tänä vuonna toteutuisi yksi pieni haave <3
TOTEUTUIKO?
Eläinlääkärin palveluita tarvittiin viime vuonna peräti kolme kertaa, + kolme rokotus kertaa. Kesäkuussa Mersulle tuli joku mystinen niskakipu juttu. Lokakuussa Mini ontui vasenta takajalkaansa. Joulukuussa Miniltä piti poistaa yksi pieni hammas, joka haittasi syömistä.
Vuoden kohokohta on helppo valita: maaliskuun toinen päivä. Silloin toteutui pitkä aikainen haave toisesta ruskeasta
Vuosi piti sisällää myös sen kamalimman päivän ikinä, joulukuun 30.päivä päättyi pikkumustan elämä
Vuosi 2015?
Tulevan vuoden suunnitelmat menivät aivan uusiksi Minin poismenon jälkeen. Nyt keskitytään Keetaan ja laitetaan se täyttämään ne pienet agilitaajan saappaat mitkä Mini jätti jälkeensä.

Keeta
- Terveystarkastukset jossain vaiheessa
- Tämä vuosi harjoitellaan kelpieaksaa, ehkä muutama möllikisa
- Tokoillaan ja pidetään hauskaa muutenkin kuin agikentällä

Kyra
- Tokoillaan ja ralleillaan omaksi iloksi, ei edes yritetä pohtia mitään virallisia kokeita. Mölleissä kyllä voisi muutaman kerran käydä.
- Sterilointi pitäisi kyllä tehdä viime aikaisten valeraskaus tapausten takia, mutta ei ainakaan ennenkuin tiedän miksi Mini kuoli nukutukseen...

Mersu
- Viettää leppoisia eläkepäiviään juuri niin kuin itse haluaa.

Yleisesti
- Jos tänä vuonna sitä eläinlääkäriä ei tarvittaisi minkään tapaturman takia.
- Pidetään hauskaa ja nautitaan joka hetkestä näiden ihania karvakorvien kanssa koska koskaan ei voi tietää milloin on viimeinen päivä...

Ei kommentteja: