25. tammikuuta 2015

Leikitään!

Eilen oltiin Keetan kanssa leikki- ja motivointikoulutuksessa Koirakoutsilla. Tää oli sellainen pikavaraus, kun keskiviikkona huomasin päivään yhden peruutuspaikan olevan vapaana. Oletin kyllä hieman jonkun muun ehtineen laittaa ensin viestiä, mutta niin vain kävi että me päästiin mukaan!
Keetan kanssa ongelmana on lähinnä ollut se, että se haluaa leikkiä yksin. Mun kanssa ei oo kiva leikkiä, vaan lelun kanssa on kiva rallattaa yksin pitkin kenttää.

Päivä alkoi teorialla ja jo siellä sain paljon ahaa elämyksiä leikkimisestä. Paljon sellaista tietoa mitä ei ole edes ajatellut ollenkaan. Leikkimisessä mm. olisi tärkeää että kummallakin osapuolella on kivaa eikä meillä Keetan kanssa ole ollut, tai siis onhan koiralla, mutta mulla ei. Jokaisella on eri tyyli leikkiä ja olenkin tehnyt pienen "virheen" ja leikkinyt Keetan kanssa samalla tavalla kuin Kyran kanssa. Kyralle ei tarvitse kuin näyttää lelu niin se käy siihen kiinni, mutta Keetan kanssa tarvitsee tehdä pikkuisen enemmän jotta se kiinnostuu lelusta mun kanssa. En sen enempää tähän kirjoita, kun teoria paperit

Käytännön harjoituksissa tehtiin kolme pätkää leikkien. Ensimmäinen pätkä meni lähinnä siihen, että Keeta huitelee lelun kanssa omilla teillään ja mä sain leikkiä omalla lelullani ihan yksin. Toisessa pätkässä muutettiin hieman asioita ja saatiin ihan hyviä yhteisiä leikkipätkiä kunhan muistan pitää lelusta kiinni ;) Viimeinen pätkä oli lyhyt mutta meillä oli hauskaa ja me aloitettiin ja lopetettiin leikki yhdessä :)

Täytyy nyt kotona alkaa oikeasti leikkimään. Tavoitteeksi voisi ottaa joka päivä ainakin yksi pelkkä leikki hetki. Ehkä yksi syy leikittömyyteen kotona on Kyra, mun kotona sitä ei oikein saa näköetäisyyden ulkopuolelle ja jos se näkee/kuulee Keetan leikkivän, se haukkuu ja usein Keeta jää kuuntelemaan mille se nyt haukkuu...

Ei kommentteja: