11. toukokuuta 2015

Ei niin terve

Kaksi kolmesta koirasta oli noin viikko sitten saikulla, tai siis periaatteessa ovat molemmat vieläkin mutta enää ei ole mitään suurempaa hätää. Parisen viikkoa sitten Mersulle uusi viime kesäinen niskan/kaulan kiputila. Aamulla Mersu oli ihan normaali herätessään, käytiin pikapissillä ja annoin koirille aamuruuan. Mersu söi keittiössä ja syötyään tuli olohuoneen puolelle niska/kaula jäykkänä ja hieman turvonneena. Huusi kivusta, kun koski tai koira yritti hypätä jotain vasten. Hetken mietin, että onko jotain tapahtunut, mutta ei ole. Kukaan toisista koirista ei ole törmännyt Mersuun eikä se ole hypännyt alas mistään jotta olisi satuttanut itsensä.
Tässä kuvassa näkyy kuinka koiran oikea puoli on turvonnut tuosta lavan/kaulan/niskan alueelta
Mitään syytä tälle ei löydy, koira on nyt kuvattu kokonaan etuosastaan eikä mitään nivelrikkoon yms. viittaavaakaan löydy. Eläinlääkäri sanoi jälleen, että ikäisekseen todella hyvässä kunnossa. Mersu sai tulehduskipu ja normikipulääke kuurin, viikossa kipu hellitti ja tällä hetkellä Mersu on ihan oma itsensä. Häkkilevossa se on ollut ja nyt muutama yö takaperin oli pakko ottaa se takaisin sänkyyn nukkumaan, kun en jaksanut kuunnella sitä marinaa minkä se piti häkissään :)
Ulkona käydään edelleen vain tarpeillaan ja yritetään välttää hyppyjä esim. sohvalle jne.. Korokkeen kautta osaa kyllä kulkea hyvin, mutta jos tulee kiire esim. keittiöön katsomaan mitä jääkaapista otettiin, niin ei siinä kerkiä mitään korokkeita käyttämään.

Mersu on kyllä hyvin tyytyväinen ollut epäaktiiviseen elämäänsä ja jääkin useimmiten mieluusti peiton mutkaan nukkumaan kun kelpieiden kanssa lähdetään ulos.


Toinen saikku koira oli Kyra. Reilu viikko sitten päästin kelpiet ovesta vapaana autolle ja juuri kun käännyin laittamaan oven kiinni, kuulin vinkaisun. Kyra ontui vasenta takajalkaansa. En nähnyt mitä tapahtui, mutta oletan Keetan törmänneen Kyraan, kun juoksivat täysiä ovesta ulos. Kyralla on tapana juosta suorintatietä autolla, kun Kee tekee pienen mutkan nurmikon kautta ja tässä vaiheessa ovat ilmeisesti olleet toistensa tiellä.
Kyra aristi reisilihastaan, kun sitä hieman tunnustelin. Ontui sen loppu päivän, mutta seuraavana päivänä oli enää vain hieman epäpuhdas liikkeiltään. Kylmäsin jalkaa muutaman päivän ja viikon verran ollaan oltu nyt sillain rennosti remmissä. Kyra on onneksi niin helppo ja rauhallinen vaikka ei saakkaan juosta muutamaan hetkeen. En osaa edes kuvitella mitä tapahtuisi, jos Kee joutuisi saikulle moneksi viikoksi...

Ei kommentteja: