1. kesäkuuta 2015

Hylätty reissu

Jälleen päivityskatko on ollut hieman pitkä ja tässä välissä onkin tapahtunut vaikka mitä. Itsenäinen agilityn treenaaminen on jäänyt todella vähälle. Ei vaan tällä hetkellä huvita koko laji ja siihen on ihan parikin syytä. Muutaman kaverin kanssa ollaan käyty agilityä harrastamassa, mutta sekin on usein sellasta höntsäilyä.. Ollaan lähinnä keskitytty tokoiluun, ralleiluun ja johonkin muuhun, mutta se paljastetaan joskus myöhemmin ;)
Toukokuun 17.päivä oltiin Huotarin Peten agikoulutuksessa ja voin kertoo että ensimmäisen ja viimeisen kerran menin.. Jos koulutuksen aikana tehdään vain viittä aitaa ja erikseen yhtä putkea ja saa sellaisia neuvoja ettei ihan ymmärrä että miksi, niin ei kait sitä voi tykätä.

Eilen käytiin pitkästä aikaa näyttelyssä, Mänttä-Vilppulan kaikkien rotujen näyttelyssä. Mukaan olin ilmoittanut kaksi koiraa, mutta ei, ne eivät olleet kummatkin ruskeita :) Keeta ja Mersu pääsivät pyörähtämään kehässä. Vielä reilu kuukausi sitten oli hyvin epävarmaa voiko mummeli osallistua ollenkaan, mutta onneksi se oli elämänsä kunnossa Mersun kanssa on niin ihanaa mennä kehään, kun se esiintyy niin hienosti, varsinkin kun on herkkuja tarjolla.
Mersun kanssa odotukset eivät todellakaan olleet korkealla. Sanoinkin parille kaverille siinä ennen kehää, että jos Mersu saa hylättyä paremman niin olen enemmän kuin yllättynyt. Koirassa kuiteskin on rotumääritelmän mukaan kaksi selkeää hylkäävää virhettä.

Kehään pääsi ensimmäisenä Mersu. Tuomarin ensimmäinen kysymys: "Minkä rotuinen tämä koira on?" Ja kun vastasin että kyllä se chihu on, niin tuomari vain heilutti päätään :D Arvasin jo siitä minkä värinen nauha saadaan. Tuomarina Irina Poletaeva.
Mersun arvostelu "Todella iso narttu. Koiralta on vaikea löytää oikeaa rotutyyppiä. Pää ei riittävän tyyppinen. Hyvä kaula. Pehmeähkö selkä. Kiertyvä häntä. Vahva eturinta. Hyvät kulmaukset. Hyvä liike. Käpälän muoto voisi olla rodunomaisempi. Merle värinen. Todella reipas veteraani, mutta ei valitettavasti riittävän tyypillinen. " VET HYL

Eli saatiin juuri se mitä mentiin hakemaan! :) Mersu kyllä näytti niin jättiläiseltä niiden normikokoisten chihujen seurassa, eihän niillä ollut kun noin pari kiloa paino eroa.

Keetan kanssa jatkettiin melko samantein. Kelpoja oli ilmoitettu viisi: kolme urosta ja kaksi narttua. Keeta esiintyi hienosti, vaikkei oltukaan juuri näyttistreenejä pidetty. Edellisenä päivänä kaveri hiplas sen läpi ja treenattiin juoksemista agiradalla :D Eiks se riitä?
Tuomarina Helin Kasuk-Tenson.
Keetan arvostelu: "Selvä sukupuolileima. Erittäin kaunis pää. Erinomaiset korvat. Kaunis ylä- ja alalinja. Tasapainoisesti kulmautunut. Hyvä häntä. Erinomainen turkki. Tasapainoiset liikkeet." JUN ERI1 SA PN1 SERT VSP!

Mun pieni kelpieni sai ensimmäisen sertinsä :)

Ei kommentteja: