14. heinäkuuta 2015

Ensimmäiset kisat + SBCAK erkkari

Viikko sitten tiistaina lähdettiin kaverin kanssa Jyväskylään mölliagilitykilpailuihin. Ne olivat minun ja Keetan ensimmäiset kisat vieraalla kentällä. Startattiin kaksi kertaa putkiralliluokassa missä oli 13 estettä, vain putkia ja hyppyjä. Paikanpäällä tajusin, etteihän me olla edes treeneissä menty kun muutamaa estettä kerrallaan. Rata oli kuiteskin helppo ja siinä sai valita itse hyppykorkeuden, me hypättiin 35cm.
Radalla oli muuri ja ensimmäisellä kierroksella Keeta ei oikein hahmottanut esteetä vaan meni siitä ohi pariinkin otteeseen ennenkuin hyppäsi. Toisella kierroksella saatiin muuri puhtaasti, mutta yksi rima tuli alas. Muuten rata meni oikein hyvin, Keeta on niin ihanan helppo ohjattava (ainakin toistaiseksi kun ei vauhtia ole ihan järkyttävästi), se menee tasan sinne mihin sen ohjaa eikä se säntäile omille radoilleen kuten eräs toinen kelpie tekisi..
Kisapaikalla Keeta hengaili mukana rentona ja rauhallisena, se on niin kiva juttu kun ei tartte kaksi käsin pitää remmistä kiinni eikä koko aikaa tartte vahtia mihin se nyt voisi sännätä. Toki sitä kiinnostaa vieraat koirat ja ihmisiä olisi kiva päästä katsomaan, mutta Keetalla pysyy kuppi pystyssä agikentän läheisyydessä, toisin kuin Kyralla.
Tuloksia en tiedä radalta, mutta ei me ainakaan sijoituttu kolmen parhaan joukkoon. Eikä tokikaan sijoitusta lähdetty hakemaan, vaan kokemusta ja sitä me saatiin. Oli ihan älyttömän siistiä kisata pitkästä aikaa :) Tätä fiilistä olen kaivannut
Lauantaina 11.7 oli SBCAK erkkari Laukaassa. Sinne suunnattiin kolmen koiran voimin, tosin yksi oli vain turistina mukana. Bortsu poika Riitti on ollut minulla hoidossa perjantai-illasta asti. Aivan ihastuttavan ihana ja helppo tyyppi.

Tuomarina näyttelyssä oli ruotsalainen Yvonne Brink.
Keeta oli nuorissa ensimmäistä kertaa ja sai seuraavanlaisen arvostelun: "Välskuret huvud. Bra skalle/nosparti, bra stop. Något stora öron, men bra placerade. Bra hals och skuldra. Stel överarm, outvecklade front. Bra kroppsproportioner. Stark rygg, men något plant kors. Medelkrafting benstomme. Tillräckligt vinklad. Rör sig bra, menlehöver blir fastare fram. Trevligt temperament. Välvisad." Nuo EH2

Kyralla on ihan järkyttävä karvan lähtö ja ajattelinkin että jos se ERIä paremman saa niin yllätyn suuresti. Perjantaina vedin suurimmat karvatupot furminaattorilla pois ja ennen kehää vielä pikaharjaus. Mutta kaikesta karvattomuudesta huolimatta Kyrasta sanottiin näin: "Välskuret huvud med bra proportioner. Utm ögonfärg och form. Bälburna öron. Bra nosparti bra hals. Välvinklad front med bra förbröst. Bra överlinje och kors. Bra bröstdjup och välutvecklad bröstdjup medelkraftig benstomme. Välvinklad. Rör sig med bra steglängd, men löst fram. Bra päls." VAL ERI2 SA PN4!!

Tuomari katsoi ainoastaan niskasta turkkia, ainoa paikka missä vielä karvat suhthyvin paikoillaan :) Selästä tai kyljistä jos olisi kokeillut niin ei siellä olisi ollut pohjavillaa ollenkaan. Että oli kyllä ihan onnistunut reissu, Keetan EH vähän harmittaa mutta ei kait sitä aina voi voittaa.

Seuraava näyttely on Nokialla 8.8 ja sinne suunnataan kummankin kelpien voimin. Nokian jälkeen varmaan pidetään loppu vuosi näyttely taukoo, Seinäjoki KV vähän kyllä houkuttais Keetan kanssa mutta katotaan nyt.

Ei kommentteja: