21. lokakuuta 2016

Treenejä

Viime viikolla teki mieli yhtenä iltana tehdä jotain, mutta agilityä ei voinut harkita pimeyden vuoksi eikä tokokaan oikein kiinnostanut sillä hetkellä. Nosework haju pääsi loppumaan jokunen aika sitten, eikä uutta ole kukaan tilannut, joten pohdinta myssy päässä lähdin tutkimaan kaappeja jos löytyisi jokin vastaava. Ja löytyihän se! Kaappi täynnä erilaisia mausteita ja sieltä valitsin kuivatun rosmariinin. Laitoin lasipurkkiin hieman hajun lähdettä ja siihen päälle kuminauhan avulla sukkahoususta leikatun kankaan palan. Alkuun nami suoraan purkin päälle josta Kepa sen sai ottaa. Hyvin nopeasti sai edetä, koska kelpie on erittäin fiksu ja tajusi heti mitä pitää etsiä. Harjoitus jatkui niin, että otin kolme tyhjää purkkia mukaan ja Kepan oli tarkoitus löytää näiden neljän purkin seasta se hajullinen purkki. Aivan liian helppo harjoitus. Mietin jo sitä, että näkeekö Keeta sen hajun lähteen jostain, mutta ei sen periaatteessa pitäisi ja ihan haistelemalla se hajun aina etsi. Seuraavaksi kokeiltiin piilotusleikkiä. Kävin piilottamassa purkin Keetan ollessa toisessa huoneessa, niin ettei se nähnyt mihin purkin piilotin. Aluksi piilopaikka oli superhelppo, mutta hyvin pian sen sai piilottaa supervaikeeseen paikkaan ja silti kelpien nenä sen löysi.
Kepa oli ihan liekeissä, kun pääsi pitkästä aikaa käyttämään nenäänsä. Häntä heiluen se odotti, kun valmistelin tehtäviä ja oikein pätevänä haisteli purkkeja.

Agilityä, lähinnä keppejä ja kontakteja, ollaan käyty koulun kentällä tekemässä ja ratatreeniä Koirakoutsin tiloissa Tähtitekniikan pitämissä treeneissä nyt muutaman kerran. Kepa on ollut ihan supermahtava ja ratatreenit on ollut kyllä ihan tarpeellisia meille.
Torstain treeneissä tehtään yllä olevaa rataa. Ensimmäinen ongelma kohta oli 5-6-7. Kelpiellä oli hieman liikaa vauhtia ja alkuperäinen ideani ohjata pyörimällä ei oikein onnistunut, kun kelpi oli jo mennyt ties minne vaikka oltiin menty vasta yksi hyppy (nro5). Vastakäännöksellä saatiin homma toimimaan, mutta siinä pitää ohjaajan muistaa ohjata loppuun asti eikä kääntyä liian aikaisin. Seuraava ongelma ilmeni esteillä 11-12-13. Hypyllä 11 oli ongelmana se, että ohjaaja ei muistanut aina lähettää koiraa hypylle oikein vaan oli jo kääntymässä kohti 12 hyppyä, jolloin koira ei lähtenyt hyppäämään vaan lähti ohjaajan mukaan. Eli ohjaajan pitää muistaa pitää ne jalat ja rintamasuunta sinne esteelle, kun lähettää koiraa eteenpäin. Kepeille oli lähinnä ongelmana vauhti. Kepa ei oikein vielä osaa hakea keppejä täydestä vauhdista, vaan tarttee vähän hidastusta ennen keppejä. Piti vaan muistaa vähän hidastaa jo ennen 12 hyppyä, jolloin Kepa haki kepit hyvin. 14-15 välissä piti jälleen muistaa, ettei tee valssia liian aikaisin, jolloin Kepa kieltää, vaan odottaa ja tekee sen viimeisen askeleenkin ennen hyppyä. Lopussa rataa ei siten ollutkaan enää mitään suurempie ongelmia. 19 keppien hakeminen oli hankalaa, mutta hankala kulmahan tuo on.

Kilpailukalenteri on täytetty loppu vuodelle ja se näyttää tältä:
4.11. Tampere
12.11. Seinäjoki
13.11. Lieto
20.11. Tampere
27.11. Jyväskylä
4.12. Seinäjoki
10.12. Janakkala
11.12. Lieto

En tiedä mennäänkö ihan kaikkiin, mutta ainakin yhdet kisat per viikonloppu olisi tarkoitus saada käytyä.

Ei kommentteja: