31. joulukuuta 2016

Vuosi 2016

Vietetään vuoden viimeistä päivää ja kuunnellaan kuinka ulkona paukkuu raketit. Meillä ei onneksi niihin reagoida niin, että pelko veisi toimintakyvyn. Kelpiet kyllä kuulevat, mutta syövät luitaan rauhallisina tai nukkuvat tuossa lattialla. Mersu ei nyt koskaan ole ääniin mitenkään regoinutkaan.
En ala mitenkään puolustelemaan pitkää postaus taukoa, joten siirrytään varsinaiseen aiheeseen eli mitä vuonna 2016 on tapahtunut ja miten tavoitteet on toteutunut.


Keeta
Agilityssä startattiin virallisissa kisoissa Nokialla 3.9. Yhteensä tänä vuonna startteja kertyi 11, joista kahdelta tuli tulos. Yksi nolla, joka minun mielestäni olisi kyllä kuulunut olla 5, mutta tuomarin mielestä ei.. Näillä mennään ja ollaan kyllä iloisi ensimmäisestä luvasta :) Toinen tulos tuli samoista kisoista ja tuloksena oli kaksi rimaa ja yksi kielto eli 15. Muuten tuloslista näyttää hyvin yksitoikkoiselta: hyl, hyl, hyl... jne. Harmi, kun tuloksissa ei näy se, että kaikki hylyt ovat ns. hyviä hylkyjä. Yhteenkään rataan en ole pettynyt ja nämä hylyt olisivat helposti olleet tuloksia, ei nyt nollia todellakaan, mutta 5 ja 10 olisi listassa. Kisoissa Keetan olen palautta kontaktille, ottanut lentokeinun uudestaan.. jne eli lähinnä hylyt ovat ohjaajan aikaansaamia pikku korjauksia, mistä toivon olevan tulevaisuudessa apua. Kisoissa ei saa lähteä keulimaan, vaan pitää malttaa.
Tokon suhteen ollaan tehty hyvin vähän. Yksittäisenä periaatteessa menee kaikki alokkaan liikkeet, mutta siihen se sitten jääkin. Ollaan keskitytty erilaisten temppujen opetteluun, toisinsanoen tehty paljon kivempaa kuin toko :)
Jälkeä tehtii suht paljon kesällä. Ei saatu kaveria mukaan, Keeta jäljesti siis vain minun tekemiä jälkiä. Keppien ilmaisua ei opeteltu.
Nose workin haju pääsi loppumaan kesällä eikä kukaan ole saanut tilattua uutta. Syksyllä harjoiteltiin kuivatun rosmariinin kanssa ja se toimi ihan jees. Ei paljoo tarvinnut ehdollistaa kelpielle mitä pitää etsiä. Keeta nauttii erittäin paljon näistä hajutyöskentelyistä.
Paimennusta ei päästy kertaakaan harrastamaan ja vähän alkaa tuntumaan siltä, että pitää omat lampaat hommata jos paimennusta haluaa harrastaa ;)
Luonnetestissä käytiin syyskuussa. Testi meni hyvin keetamaisesti ja testi päättyi uuden valion syntyyn.
Uimassa Keeta kävi hyvin monta kertaa ja vielä marraskuussa olisi järveen halunnut mennä, mutta jostain syystä en sitä sinne päästänyt. Vepeä kokeiltiin muutaman kerran ja koukkuun jäätiin. Kiva harrastus ja Keetakin tykkäsi paljon.

Kyra
Kyra täytti heinäkuun lopussa kahdeksan vuotta ja näin ollen pääsi näyttelyissä veteraaniluokkaan. Ensimmäinen veteraaniluokka korkattiin Nokialla 6.8. Tuloksena hienosti ROP Ja ROP-VET. Tuomarina oli Leni Finne eikä todellakaan ollut ajatuksissa pärjätä tällä tuomarilla niin hyvin.
Tokoiltu ja ralleiltu ollaan sillain omaksi iloksi aina välillä, mutta suurimmaksi osaksi Kyra on keskittynyt lenkkeilyyn, Keetan kanssa leikkimiseen ja kaikkeen muuhun omaan hauskaan toimintaansa.
Selkä on ollut ajoittain kipeä, varsinkin riuhumisten jälkeen. Mutta positiivista ettei se ole muuttunut pahempaan suuntaan vaan on pysynyt samana jo muutaman vuoden.

Mersu
Mersulla todettiin maaliskuussa kasvain, joka on pienentynyt kipulääkityksen (oletettavasti) ansiosta, mutta todennäköisesti tehnyt etäispesäkkeitä keuhkoihin. Juuri pari päivää sitten käytiin lääkärissä, kun Mersun hengitys on alkanut rohiseen ja ell sanoi Mersun hengittävän korostuneesti. Nyt mennään päivä kerrallaan ja katsotaan miten Mersu voi.

Ei kommentteja: