2. huhtikuuta 2019

Kuukausipäivitys

Kuukauden aikana on tapahtunut vaikka ja mitä: agilitytreenejä, tokotreenejä, leikkimistä, näyttely...

Aloitetaan tokosta. Keeta ja Koona ovat tokoilleet tai tehneet muita (turhia) temppuja ahkerasti melkein joka päivä. Oon ihan yllättynyt kuinka paljon ollaan viime aikoina tokoiltu. Pikku K on hyvin pätevä ja osaa hienosti keskittyä annettuun tehtävään erityisesti sisällä mutta ulkona lentävät lehdet ym häiriöt ovat välillä liian suuri houkutus ja toisinaan kelpieen ei juuri nyt saada yhteyttä. Tällä hetkellä treenilistalla on kaukot ja niissä paikoillaan pysyminen ja nopeat vaihdot, luoksetulo ja siinä erityisesti vauhti, perusasennossa oleminen ja oikealla paikalla seuraaminen. Lisäksi ollaan tehty tasapainotyynyn kanssa takapään käyttöön liittyviä juttuja.
Iso K on tehnyt superhienoo seuraamista! En tiedä mitä on tapahtunut mutta Keeta seuraa ihan superinnoissaan häntää heiluttaen, kun ennen se seuras sillain tosikkomaisesti. Vaikee selittää mutta seuraaminen näyttää nyt paljon paremmalta kuin esim ennen pentuja. En tiedä oonko tulossa kipeeksi vai mikä on kun katselin jo alokasluokan liikkeet läpi ja Keetan kanssa harjoiteltu niitä kaikkia.
Onko tässä kuvassa Koona 6kk vai Keeta 6kk?
Agilitytreeneissä ollaan käyty vaihtelevalla kokoonpanolla nyt kolme kertaa. Käytiin Ylöjärvellä Tähtitekniikan treeneissä eli ohjatuissa treeneissä. Ensimmäisellä kerralla oli Keeta ja Mitsu mukana. Silloin Keeta oli vielä vähän lomafiiliksissä ja vauhti oli aivan kateissa ja kelpi huiteli ihan missä sattuu. Ei ollut Keeta yhtään oma itsensä. Mutta Mitsu, elämänsä kolmansissa ohjatuissa treeneissä ja tyyppi vetää viiden esteen rataa ❤️ Häntä suorana se siellä päästeli mutka putkestakin läpi tosta noin vaan. Ihan huikee chihu!
Toisella kerralla Keetalla oli aamulla ollut hieronta joten en sitä voinut ottaa mukaan eli mentiin juniori osaston kanssa liitämään. Mitsun elämää järkytti hyvin suuresti kentän laidalla seisovat ihmiset. Ei pystynyt pieni chihu ymmärtämään ettei ne tule ja syö pieniä koiria iltapalakseen. Teki kyllä mutta välillä piti haukahtaa ihmisten suuntaan että varmasti tajuavat pysyä poissa. Mitsu teki ensimmäistä kertaa keinua niin että koutsi oli keinun päässä palkaamassa ja chihu tassutteli keinun päähän joka oli ilmassa. Eli keinua ei vielä liikutettu vaan opetettiin koiraa kulkemaan keinun päähän asti. Se onkin tälläisen hitusen reilu kaksi kiloisen koiran kanssa hyvinkin tärkeää jotta saa keinun laskemaan maksimaalisella vauhdilla. Koona teki ensimmäistä kertaa elämässään putkea ja se oli kuin tehnyt sitä aina! Kaksi kertaa otin pannasta kiinni ja näytin mihin pitäisi mennä ja sen jälkeen tää meni jo hieman mutkallakin olevasta putkesta läpi. Hassua kun Koona on muuten hieman ujohko koira, niin sitten se menee kuiteskin tuollaisesta umpinaisesta putkesta tuosta noin vaan. Koona teki neljän esteen ratana putki-2 aitaa (rimat 5sentissä)-putki. Ei todellakaan huono suoritus 6,5kk pennulle. Toiset on vissiin vaan luotu agiliitämään ❤️
Kolmannella kerralla sain paikan vain yhdelle koiralle ja se oli tällä kertaa Keeta. Se kun on se kisakoira, jonka kanssa tavoitteet ovat tällä kaudella korkeemmalla. Nyt oli Keeta täysin oma itsensä! Mentiin täysiä, mutta kuunneltiin (ainakin suurimmanosan ajasta) myös ohjaajaa. Jokohan sitä uskaltais kattoo kisakalenteria ;)
Entä kumpi on tässä kuvassa?
Sunnuntaina 24.3 oli Jyväskylän pentunäyttely ja pitkän pohdinnan jälkeen ilmoitin Koonan sinne. Tulokset olivat juuri sellaiset kuin arvelin. Ei tullut meille ROP-pentu palkintoa, eikä edes kunniapalkintoa, mutta se ei haitannut ollenkaan. Koonan sisko Pilke (S.Timantit On Ikuisia) korjasi sen potin ja se jos kuka oli ROP-pennun ansainnut! Pilkkis on ihan huiman hieno niin rakenteeltaan kuin luonteeltaan! ❤️ Koona antoi hampaat katsoa hienosti, mutta sitten hieman väisti tuomarin kosketusta. Koonaa myös vähän jännitti toiset koirat ja se kyyläs välillä taakseen epäluuloisesti, joten tämä voi myös vaikuttaa miksi väisti tuomaria. Tosin ei me oltu hirveesti edes treenattu vieraan ihmisen kosketusta..
Tuomarina oli Kati Taipale ja arvostelu kuului näin: Miellyttävä mutta hieman ujosti esiintyvä narttu jolla oikeat rungon mittasuhteet. Oikea ilmeinen pää. Oikeat pään mittasuhteet. Hyvä purenta. Oikea asentoiset mutta hieman kookkaat korvat. Ikäisekseen hyvin kehittynyt runko. Eturinta saa vielä täyttyä. Hyvä rintakehän syvyys. Tasapainoisesti kulmautunut. Liikkuu takaa hyvin, edestä vielä hieman löysästi.
Keetan ilmoitin jo viime vuoden puolella Tampere nord näyttelyyn. Sinne piti Kooniskin ilmoittaa mutta unohdin ihan totaalisesti eli seuraavaksi ollaan menossa Ruoveden näyttelyyn tämän kuun lopussa eikä seuraavia ole suunnitteilla.

S. Timantit On Ikuisia "Pilke" ©️ Emilia Paananen

Ei kommentteja: