6. kesäkuuta 2019

Jättiläiskelpilapsi

Aloitetaan toukokuun alusta, jolloin oli Tampereen NORD näyttely. Keetalla ihan hirvee karvanlähtö ja ennen näyttelyyn lähtemistä harjasin enimmät irtotupsut pois toivoen ettei tuomari huomaisi. Koona piti ilmoittaa tähän näyttelyyn myös, mutta joku oli päivän liian myöhässä viimeisen ilmoittautumispäivän kanssa.. Mikä ei sinänsä harmittanut hirveesti, kyllä se vielä ehtii näyttelyissä pyöriä.
Mitään suurempia odotuksia ei ollut päivän tulosten suhteen, Keeta kun näytti lähinnä pölisevältä karvapallolta. Tuomarina oli Markku Kipinä ja tuntui melko tiukalta eikä viidestä uroksesta saanut SA:ta kuin vain yksi. Neljästä nartusta SA:n sai kolme ja Kepa oli yksi näistä. Keeta oli lopulta VAL ERI1 SA PN1 NORD-SERT VSP. Nord sertin takia aikoinaan Keetan tähän näyttelyyn ilmoitin ja se saatiin, että ihan tyytyväinen saa olla tulokseen. Arvostelu on jossain paikassa x, lisään sen tähän jos löydän jostain.

Heti seuraavana päivänä otin ja harjasin kaiken irtokarvan kelpistä pois. Siltä lähti kaikki, siis ihan kaikki karvat. Sekä pohjavilla että päälikarvat pois, vain muutama hassu karva jäi jäljelle. Tämä oli oikeastaan ensimmäinen kunnon karvanlähtö sitten pentujen. En tiedä vaikuttaako enää pennut jotenkin vai onko tämä vaan joku sattuma tähän väliin.

Loppu kuusta oli Keuruun ryhmänäyttely johon olin ilmoittanut kummatkin kelpiet. Tuomarina oli Nina Janger. Ajattelin Keetan karvojen kasvavan kolmessa viikossa, no joo kasvohan pohjavilla mutta päälikarvat puuttuivat suurimmalta osin. Turkki oli ihan tiivis, mutta aivan liian pehmeä ja niin karvattoman näköinen ilman päälikarvaa etten todellakaan odottanut edes ERIä laatuarvostelussa.
Koona tuli juuri edellisenä päivänä 9kk eli meni ensimmäistä kertaa junnuihin. En sillekkään odottanut oikeastaan mitään koska se on iso ja näyttää lähinnä working kelpiltä pitkine jalkoineen. Koona meni ekana kehään esiintyen hienosti, vähän meinasi keulia liikkeessä mutta sai raviakin esitettyä. Antoi hienosti tuomarin tunnustella ja mittatikullakin antoi hienosti mitata itsensä! Huippu pentu! Järkytyin suuresti, kun tuomari ilmoitti mittaustuloksensa: 51cm!! Siis täh?!? Onhan se Keetaa selkeesti isompi mutten ihan noin suurta odottanut. Arvostelu kuului näin: " 9kk Hyvin kookas kevyt kokonaisuus. Kevyt kuonoinen pää, alaleuka voisi olla vahvempi. Kookkaat melko leveäasentoiset korvat. Niukka eturinta. Hyvä polvikulma. Luisu lantio. Niukasti kulmautunut edestä. Litteät käpälät ja seisoo eturaajat ulospäin. Liikkuu löysästi edestä, riittävällä voimalla takaa. Hyvä karvapeite. Mukava Käytös." JUN H

Hyvin Koonamainen arvostelu, kyllä se sieltä kehittyy ja muuttuu vielä paljonkin ajan kanssa. Toivottavasti ei vaan enää korkeutta kasvaisi..
Keetan esitti minun yksi kaverini ja vähän vitsillä heitin ennen kehään menoa ettei sitten ole takaisin tulemista ilman ROP ruusuketta. Mutta sepä sieltä mukana tuotiin kun rotunsa paras koira oli valittu. Hieman yllätyin, täytyy myöntää. Arvostelu kuului näin: " 5,5v. Erinomaiset mittasuhteet. Hyvä ilmeinen pää, jossa hyvät korvat. Vahva kuono-osa. Erinomainen ylälinja, eturinta, runko ja häntä. Riittävä raajaluusto. Hyvin kulmautunut takaa, riittävästi edestä. Liikkuu hyvällä sivuaskeleella, tehokkaalla takatyönnöllä. Hyvä karvapeite." Hieman naurahdin tuolle viimeiselle lauseelle arvostelussa :D Se ei kyllä ollut hyvää karvapeitettä nähnyt vähään aikaan.

Keeta kyllä paranee vaan vanhetessaan! Se oli kanssa tollanen hyvin kevyt joka suhteessa nuorempana ja silloin ajattelin ettei siitä koskaan edes tule "kunnon" kelpietä. Mutta onneksi olin väärässä ja nyt se on niin hieno!

Ei kommentteja: