29. maaliskuuta 2009

Jipii!!

Tämä päivä alkoi melko kiireisissä merkeissä. Heräsin hieman ennen puolta yhdeksää, käytin koirat pikapissalla ja annoin niille ruoat. Tämän jälkeen alan katsomaan itselleni aamupalaa ja sivusilmällä vilkaisen Aamulehteä. Ja mitä näenkään "Olethan muistanut siirtää kelloja tunnin eteenpäin?". No en tietenkään ollut muistanut koko hemmetin kellojen siirtelyä ja kello oli siis oikeasti tässä vaiheessa varttia vaille kymmenen, ja kymmeneltä alkaa agility! Siitä sitten kiirreellä pika aamiainen, koirat autoon ja menoksi. En sitten onneksi myöhästynyt kun kymmenisen minuuttia..

Tänään ei ollutkaan ihan tavalliset agilitytreenit, vaan Pasi Pohjanpalo oli saapunut meitä kouluttamaan. Ensimmäisenä oli vuorossa kilpailevien ryhmä, eli siis Mersu pääsi ensimmäisenä.
Ensimmäinen rata oli helppo, mutta siinä oppi hyvin oman kehon merkityksen, mihin suuntaan pitää olla kääntyneenä milloinkin..
Toinen rata olikin sitten hieman vaikeampi. Nyt huomasin että Mersu alkoi pujottelemaan paljon paremmin kun annan sen itse etsiä ensimmäisen välin ja pujotella ihan itsenäisesti. Vähän oon ylpee tosta koirasta, kunhan se vain tekisi samallalailla kisoissa (tai siis mä luottaisin siihen myös kisoissa..). Opimme myös uuden käännöksen ns. ristikäännös. Se kuulosti ensiksi vaikealta ja hitaalta, mutta kunhan koira (ja ohjaaja) tietää mitä tapahtuu niin se on nopea.
Sitten vielä saatiin hyviä vinkkejä keinun suorittamiseen. Se kun on ainoa este radalla mikä meitä hidastaa ja se takia tuleekin usein aikavirheitä, mutta nyt aloitamme kunnon keinu treenit ja sekin ongelma on pian menneisyyttä.

Pienen tauon jälkeen olikin Kyran vuoro päästä penturyhmän kanssa agilityileen. Opeteltiin keppien aloitusta, hyppyjä, putkea ja keinun ylösmeno kontakia. Olen miettinyt miten opetan tolle koiralle kontaktit ja nyt sain siihen vastauksen. Se vain vaatii kärsivällisyyttä ja aikaa, mutta sitähän meillä on. Kyra on jo niin syttynyt tähän lajiin, ettei jaksaisi odottaa omaa vuoroa vaan pitää vetää ja kiskoa toisten tehdessä.

Olen niin tyytyväinen kumpaankin koiraani, ne on niin parhaita <33 Pitää vaan odottaa ensi kesää, siis 2010 kesää, niin pääsee Kyran kanssa kisaamaan.

Alla kuvia viime viikolta, kun oltiin koirien kanssa pellolla kameran kanssa



Ei kommentteja: