14. joulukuuta 2009

V-09 ja PMV-09

Tarkoituksena oli, että olisin mennyt messariin omalla autolla mutta päädyin kuitenkin TamSKin linja-auto kyytiin, mikä oli kyllä ihan hyvä ratkaisu miettien niitä ruuhkia jne..
Lauantai aamuna lähtö oli klo 5.45 Tampereelta, olin yön Kyran kanssa siskoni luona Nokialla, niin ei tarttenut ihan hirvittävän aikasin lähteä matkaan. Kyra oli oikein mukava bussimatkaaja; nukkui lähes koko matkan, eikä vahdannut vastaan tulevia autoja koko aikaa mitä se yleensä tekee, ei vissiin tiennyt olevansa autossa ;)

Näyttelypaikalla oltiin perillä jo kahdeksan aikoihin ja kelpie kehä alkoi klo 12 jälkeen. Olipahan aikaa käydä lenkillä ja ihan pikkasen shoppailla ;) Kelpejä oli ilmoitettu 32, mutta muutama oli vissiin poissa. Junnunarttuja oli peräti 9, mukana oli myös Kyran sisko Jade ja veli Aapo. Tuomarina oli tanskalainen Jörgen Hindse, ja hän arvosteli Kyran näin: "Nice type. Good size. Excellent head. Good topline. Well angulated. Good body. Moves well, but a bit loose in front. Good temperament." JUN ERI4
Juniorivoittajaa ei Kyrasta tullut, mutta olen silti erittäin tyytyväinen.
Kotimatka alkoi vasta yhdeksän aikoihin, kun saatiin kaikki bussikyytiläiset matkaan, ja yöpymis paikassa oltiin pikkasta yli klo 23.

Reilun kolmen tunnin yöunien jälkeen soi jälleen kello ja matka jatkui jälleen klo 5.45 TamSKin bussi kyydillä kohti Pohjoimaiden voittajanäyttelyä. Perillä oltiin taasen kahdeksan maissa, ja kelpi kehä alkoi yhdeltätoista. Koiria oli ilmoitettu 33, mutta jälleen muutama oli poissa. Tuomarina oli sveitsiläinen Barbara Muller, joka arvosteli Kyran näin: "Nice outline. Pleasing head & expression. Front a bit turning out. Well angulated in rear. Very straight topline. Moves well, but jokusanajostaeisaaselvää loose in wrist. Nice topline. Good tail carridge." JUN ERI ja sijoittui kahdeksasta junnunartusta viidenneksi. Tuomari kyllä kehui paljon Kyraa, ja olisi sijoittanut sen jos etujalkojen asento olisi parempi.
Sunnuntaina päästiinkin onneksi Sarin kyydillä Tampereelle, niin ei tarttenu jäädä viideksi-kuudeksi tunniksi vartoomaan bussin lähtöä.

Kokonaisuudessaan viikonlopun saldoon olen hyvin tyytyväinen, tuomarit huomauttivat juurikin niistä mitkä ovat Kyran huonoja puolia. Sunnuntain tuomari jakeli vähän turhankin paljon ERIä, mutta ei siitä sitten sen enempää..

Nyt alkoi Kyran näyttelytauko ja kestää x kuukautta. Tammi/helmikuun vaihteessa kävästään kuvauttaan lonkat ja kyynärät ja siitä saadaa vastaus yhteen kysymykseen, siitä sitten lisää myöhemmin ;)

Agility on tällä hetkellä tauolla kummankin koiruuden kanssa, jatkunee tammikuun puolella. Vedän itse jatkavien/kisaavien treenejä tulevana talvikautena, joten katsotaan nyt kuinka paljon kerkiää omia koiria treenata. Tarkoituksena olisi ollut korkata Kyran agilitykisaura Tampereella 28.3, mutta ei tuo ole vielä silloin kisavalmis, ehkä.

Ei kommentteja: