3. lokakuuta 2012

Agikoulutusta ja pikkuisen tokoa

Lauantaina oltiin Minin kanssa Löytynojan Hannan agikoulutuksessa. Oli muuten mukavaa edes kerran kesässä päästä kunnon treeneihin (joita ei ole itse suunnitellut) ja saada selkeetä palautetta omasta ohjauksesta.
Tehtiin 24 esteen rataa, jossa teemana oli mm. peruutus. Takaa kiertoja ja välistä vetoja peruuttamalla. Minin kanssa sen suurempia ongelmia ole missään, se kun on sellainen tasaisen varma ja helppo ohjattava. Sain kuiteskin useita erilaisia treeni-ideoita mitä tullaan treenaamaan ahkerasti.

Agikoulutuksen aikana pidettiin Kyran kanssa useita lyhyitä tokoilu pätkiä. Ja pikkukeepie tokoili aivan uskomattoman hienosti vaikka vieressä aksattiin! Välillä toki veri veti pikkasen liikaa kentälle, mutta jaksoi pienen huomautuksen jälkeen jälleen keskittyä olennaiseen :) Mun ihana toko keepie <3
Kyra on edistynyt ihan valtavasti nyt ihan pienen ajan sisällä ja tokon koekalenteria olen silmäillyt jo sillä silmällä ;)
Tekemistä toki vielä riittää, mutta ei esim. loppu vuoden tai alku vuoden kokeet mahdottomia olisi. Tässä hieman yhteenvetoa alokasluokan liikkeistä:

Luoksepäästävyys: Jos tuomari tulee kovin äkkiä ja yllättäen, Kyra saattaa vähän väistää. Mutta en usko että tulee olemaan suurta ongelmaa.

Paikalla makaaminen: Kotona ja omassa pihassa pysyy sata varmasti. Muiden koirien seurassa ollaan pari kertaa tehty ja on pysynyt sielläkin hyvin. Pysyy vaikka leikin chihujen kanssa ruoka palkalla, lelu on ollut hieman liian kova pala..

Seuraaminen kytkettynä ja taluttimetta: Seuraa hyvin ja innoissaan, käännökset vasemmalle onnistuu paremmin kuin oikealle. Oikeaan suuntaan käännyttäessä pakka helposti leviää ja Kyra vähän niin kuin unohtaa mitä sen piti tehdä. Täyskäännöstä pitää vielä harjoitella. En ole huomannut mitään eroa ilman remmiä ja remmin kanssa seuraamisessa.

Maahanmeno ja seisominen seuraamisen yhteydessä: Maahanmenoa ollaan jo tehty kokonaisena liikkeenä, mutta ei se ihan sata varma vielä ole. Ei välttämättä mene ekalla ja saattaa nousta ylös ennen aikaisesti. Takapalkalla toimii paremmin, mutta saattaa maahan mennessään kääntää itsensä jo valmiiksi palkan suuntaan..
Seisominen on ihan totaalisen kesken. Ei tiedä vielä edes mitä seis-käsky tarkoittaa.. Odota käskyllä saattaisi jäädäkin, mutta en halua sitä käyttää tässä yhteydessä.

Hyppy: Ihka oikeaa tokohyppyä päästiin harjoittelemaan tänään ja kyllähän entinen agikoira siitä yli pääsee, se että pysähtyykö se sinne esteen toiselle puolelle onkin sitten aivan toinen tarina..

Pientä viilausta vaille valmis, voisin sanoa. Olen yrittänyt katsoa jos jossain järjestettäisiin möllitoko kisoja, mutta ne harvat mitä löysin on joko toisella puolella Suomee tai en pääse juuri sinä päivänä..

Ei kommentteja: