20. tammikuuta 2013

Perjantai 18.päivä

Perjantaina lämpömittari huiteli -25 asteessa ja tietenkin muin piti mennä autolla töihin. Normaalista menen kävellen, mutta nyt tarvin autoa töissä joten ei ollut vaihtoehtoa. Hieman pelkäsin auton akun puolesta, se kun on muutamia kertoja ollut sitä mieltä ettei välttämättä tahtoisi käynnistyä. Aamulla lähti ihan hyvin käyntiin ja kävin heittään pienen lenkin, jotta se lämpiäisi vähän ennenkuin jälleen sammutan sen. No eipä noin reilun vartin ajelu tällä pakkasella juuri mitään auta, joten sinne työmaan pihaanhan se jäi. Käyntiin se toki saatiin kaapeleilla, mutta eniten ärsytti illan agitreenien mahdollinen peruuntuminen.. Omalla autolla en sinne uskaltanut lähteä, joten kysyin kaverilta jos päästäisiin Mini kanssa kyydillä ja sehän onnistui. Ei onneksi jäänyt agitreenit välistä!

Treeneihin olin katsonut 31 esteen radan meille joka myös kokonaisuudessaan rakennettiin. Tehtiin ensiksi 10 esteen pätkissä ja lopuksi koko rata. Radassa oli takaa kiertoja, välitä vetoja, käännöksiä... ja kaikkea muuta kivaa ;) Alussa vauhti oli jossain kadoksissa, mutta kunhan pikku chihu lämpeni kunnolla niin vauhtikin alkoi löytymään. Luulin ongelman olevan yksi aita pyörityshässäkkä, mutta se olikin ihan helppo homma ja se oikea ongelma kohta oli A:n alla oleva putki... Kontaktihullu koira ampaisi aina kun vain mahdollista Aalle. Ja se tosiaan tapahtui noin 95% kaikista kerroista kun siinä kohtaa oltiin. Viimeinen pätkä oli ehkä se parhain ja siihen oli hyvä lopettaa tällä kertaa. Pitää nyt alkaa joka treeneissä tehdä muutamia puomi/A/putki erottelu harjoituksia. Yksittäisenä esteenä Mini tykittää putkeen hyvinkin kaukaa, mutta ne kontaktit on vaan niiiiiin paljon kivempia...

Kyralla alkoi lauantaina juoksu. Pääsimme silti tämän päiväisiin tokotreeneihin ja oli muuten aika jees treenit. Käännökset alkaa sujumaan kumpaankin suuntaan suht samalla onnistumisprosentilla. Kapulan kanssa yritettiin tehdä jotain, mutta maneesin hiekka ei ollut keepien mielestä ihan parasta ja siksi treeni jäi lyhyeksi. Haki kyllä innoissaan, mutta lääppi kapulaa lähinnä tassuillaan ja suuhun otti hyvin varoivaisesti. Ulkona otettiin muutama toisto ja siellä tassuilla lääppiminen jatkui, mutta kantoi suussaan vähän paremmin kuin maneesissa.
Otettiin lisäksi maahan menoa ja luoksetuloa. Luoksarissa tulee täysiä suoraan sivulle, ei ongelmaa. Paisti jos vire on liian suuri, saattaa keepie ensiksi hypätä minua vasten ja siitä nätisti sivulle.. Maahan menossa annan sille aluksi vielä melko voimakkaan vartaloavun, syystä ettei Kyra hiipailisi perään vaan jää oikeasti paikoilleen makaamaan.
Treenien loppuun otettiin paikkamakuut ryhmässä. Yksi koira lähti keskenkaiken liikkeelle ja silloin Kyrakin nousi ylös. Kyra nousi myös silloin kun palattiin takaisin koirien luo. Ei olla pitkään aikaa otettu paikkalla oloa, mikä varmasti vaikutti jonkin verran paikoillaan pysymiseen.

Katselin Minille agilitykisoja tässä joku päivä ja oli muuten aika siistii katsella niitä kolmosluokan kisoja ;)

Ei kommentteja: