24. kesäkuuta 2013

agia, mätsäilyä ja tokoa

Ei näin kesällä oikein viitsi hirveästi koneella olla, joten päivitysväli on jälleen venynyt.. Reilussa kahdessa viikossa on tapahtunut vaikka ja mitä. Joukoon on mahtunut niin onnistumisia kuin epäonnistumisia.

Aloitetaan tämä tarina siitä täydellisestä epäonnistumisesta. Lauantaina 8.6 suunnattiin Virroille viralliseen toko kokeeseen Kyran kanssa. En todellakaan odottanut mitään täydellistä suoritusta, mutta täytyy sanoa että hieman petyin mein suoritukseen. Vaikuttiko kuumuus, palkkaamattomuus, ohjaajan jännittäminen vai kaikki yhdessä Kyraan sen veran ettei toiminut samalla tavalla kuin treeneissä. Vain yksi liike meni nollille, että sen puoleen meni erittäin hyvin ja siksi olenkin toisaalta tyytyväinen ensimmäiseen viralliseen toko kokeeseemme.

1. Luoksepäästävyys - 10. Hieman keepien teki mieli mennä katsomaan tuomaria, mutta pysyi kuiteskin istumassa
2. Paikalla makaaminen - 0. Tää ketutti ehkä eniten. Kyra on viime aikoina pysynyt erittäin hyvin paikka makuussa ja olinkin melko luottavainen siihen että se siellä makaisi koko ajan. Mutta ei pysynyt, vaan nousi melkein heti seisomaan ja hiippaili mua kohti. Ilmeestä päätellen ajatteli hölmistyneenä "mikset sano mitään? Tuunko sinne vai mitä mun pitäisi tehdä?" Otettiin kokeen jälkeen revanssi paikka makuusta ja kyllähän keepie nyt makoili paikoillaan ihan kiltsti...
3. Seuraaminen kytkettynä - 9. Edisti, muuten erittäin nättiä. Perusasennot haki aina hyvin, vaikka edistikin välillä aika rajusti.
4. Seuraaminen taluttimetta - 6,5.Edelleen haki perusasennot hyvin aina kun pysähdyttiin, mutta muuten seikaili ihan omissa maailmoissa. Välillä oli takana ja kerran meinasi tulla oikealta puolelta ohi.
5. Maahanmeno seuraamisen yhteydessä - 7. Seuraaminen parempaa kuin taluttimetta. Maahanmeno hidas, samoin perusasentoon paluu.
6. Luoksetulo - 9. Vähänkö täydellinen! <3 Sanoin Kyralle kaksi kertaa odota käsky (ennen liikkeen alkua ja liikkeen alkaessa) ja se pysyi todella hyvin istumassa. Luulin sen tulevan ravilla, mutta se laukkasi! Hitaasti, mutta laukkasi koko matkan. Perusasento vino (tuomarin mielestä, mun mielestä täydellinen).
7. Seisominen seuraamisen yhteydessä - 6. Seuraamisessa vähän haahuili omilla teillään, seis käskyn jälkeen liikkui vielä muutaman askeleen. Ei ennakoinut perusasentoa, vaikka aina treeneissä niin tekeekin.
 8. Estehyppy - 8,5. Ihan jees, siihen nähden että ollaan treenattu ehkä noin viitenä eri kertana tätä. Jälleen seis käskyn jälkeen liikkui (haisteli maata) hetken aikaa. Ei taaskaan ennakoinut perusasentoa.
9. Kokonaisvaikutus - 8,5. Tuomarin sanoin "Koira osaa liikkeet, mutta tarvitsee nopeutta ja terävyyttä niiden suorittamiseen"

Yhteensä 132,5 pistettä ja 3.palkinto. Sijoitus 13/13

Kokeen jälkeen oli fiilikset aika nollissa ja ajattelin näiden olevan ensimmäiset ja viimeiset viralliset tokokokeet missä käydään, mutta kyllä me vielä mennään näyttämään mitä me oikeasti osataan.
18.päivä kesäkuuta pääsi Mersu ja Mini pyörähtämään Mäntän mätsärissä. Mini pääsi ensimmäisenä kehään. Se esiintyi yllättäväm hyvin. Häntä tosin oli välillä alhaalla, mutta minkäänlaista pakokauhua ei ollut havaittavissa. Mini sai punaisen nauhan. Mersu esiintyi omalla iloisella tavallaan. Antoi tuomarin hiplata ja sai sinisen nauhan.
Punaisten nauhan saaneiden ryhmässä Mini ei sijoittunut, mutta Mersu meni ja voitti sinisten pienten koirien ryhmän. BIS kehään piti siis mennä ja siellä pärjättiin melko hyvin ;) Chihuahua voitti kaikki isommat koiruudet ja oli siis näyttelyn kaunein koira.
Juhannuksena oltiin Minin kanssa yhtenä päivänä Kaarinassa agilitykisoissa. Tuloksilla ei juhlita, mutta reissu oli silti kiva. Ei voi pärjätä jos ohjaaja lopettaa ohjaamisen kesken radan tai ei varmista puomin alastulon kontaktia... Pikkumustalla oli myös vissiin vähän lämmin, kun ei oikein jaksanut juosta täysiä..

1 kommentti:

Maija kirjoitti...

Toko on vaikeaa :) Koira kun ei ole kone ja tokossa on vaikea pitää into ja vire yllä. Jos koiraa ei huvita niin sitten ei huvita (toisin kuin esim. agissa jossa koiraa yleensä aina huvittaa, koska palkkautuu jo radan suorittamisesta). Me kanssa saatiin Halin kanssa alokasluokassa useempi kolmostulos enneku rupesi sujumaan. Oli se kyllä masentavaa ku aina sama kuvio, paikkamakuu nollille ja p****a tulos... Ja jos makuu menee nollille niin laskee heti ton tuloksen alas, koska kerroin on niin suuri siinä liikkeessä. Pitäkää Kyran kanssa hauskaa ja hullutelkaa treeneissä, leikkikää paljon :) Niitä liikkeitä ehtii sitten hioa kisamaiseen kuntoon ennen kisoja. Uusiin kokeisiin vaan jossain vaiheessa, kyllä se rupeaa toimimaan :) Hyvää kesää teidän laumalle! :)