30. kesäkuuta 2013

Uintiretki + treeniä

Alku viikosta käytiin Virroilla toko/agilitytreeneissä ja koirat kävivät sekä ennen että jälkeen treenin uimassa. Tai siis eivät toki sinne veteen vapaaehtoisesti menneet, mutta uivat kuiteskin. Mukana oli koko lauma, Minin kanssa agiliiidettiin ja Kyran kanssa tokoiltiin, Mersu vain hengaili mukana. Saatiin treeni seuraksi pari kaveria ja neljä koiraa: pari kelpiee, bortsu ja belggari.
"Apua, kuinka korkealla tämä onkaan"
Treenit aloitettiin paikkamakuulla. Kyra meni ekalla maahan, pysyi tarvittavan ajan paikoillaan vaikka naapuria käytiin välissä palkkaamassa ja nousi ekalla ylös. Hieno keepie! Häiriötäkin oli suht paljon, kun agilityrataa rakennettiin koirien selän takana.
Jatkettiin pienen tauon jälkeen seuraamisella ja tuo ruskea otus teki (mun mielestä) täydellistä seuraamista kunhan mä vaan muistan kävellä tarpeeksi lujaa eteenpäin. Ei edistänyt ollenkaan, vire olisi vain saanut olla inasen korkeemmalla. Siihen vireeseen kiinnetetään nyt huomiota ja tulen tekemään vain lyhyitä seuraamis pätkiä superpalkalla ja superhetsauksella. Tällä hetkellä viretaso laskee suoraamista (tai mitä tahansa tokojuttuja) tehdessä kun sen pitäisi mennä toisin päin. Kyra kyllä tekee koko ajan ihan jees seuruuta, mutta nyt sen itsekin tajuan kuinka erilainen se on treenin alussa kuin lopussa.
"Hui, tuossahan on hirveän iso rotko mihin voin vaikka pudota"
Kyra pääsi autoon huilaamaan (=vetämään kierrokset kaakkoon) siksi aikaa kun Mini tuli aksakentälle. Ratana oli 10 esteen pikkupätkä, joka sisälsi takaakiertoja, sylkkäreitä, puomin ja kepit. Mustasalama oli jälleen ihan tulessa. Ei aikomustakaan tehdä kontaktivirheitä (kuten viime kisoissa), takaakierrot (yllätysyllätys) onnistuivat täydellisesti, mutta ensimmäisellä kerralla unohdin ohjata ja kertoa mihin mennään sylkkärin jälkeen ja siksi siihen kohtaan tuli pienoinen hidastuminen. Toisella kerralla ohjasin paremmin ja kerroin ajoissa mihin ollaan matkalla (tai chihu muisti mihin ollaan menossa) eikä virheitä tullut ollenkaan. Mistähän tämän saman koiran saisi kisapaikalle mukaan?
"Täältä täytyy päästä äkkiä pois!"
Kyran katsellessa Minin agiliitämistä oli sen vire enemmän kuin kohdallaan. Jatkettiin Kyran kanssa liikkeestä maahan menoilla, tehtiin vain pari kertaa, mutta ne kerrat olivatkin täydelliset. Hienoa seuraamista, nopea maahanmeno ja ekalla ylös.
Pienen juomatauon jälkeen otin tunnarikapulan esille ja kysyin Kyralta etsitäänkö? Ja Kyrahan oli valmis etsimään! Tähän mennessä tunnari on Kyran lemppariliike. Ei toki tehdä vielä kokonaisena, vaan tehdään erikseen luovutusta ja kapulan hakemista. Kotona ollaan tehty niin että joukossa on muitakin kapuloita kuin oma, mutta nyt otin ensimmäisen kerran vieraassa paikassa joten otettiin vain yksi kapula. Piilotin itse kapulan pienen ruohotupsun taakse (toisella kerralla pienen kiven alle) ja Kyra löysi oman heti! Se on niin pätevä etsimään ja käyttämään nenäänsä, ja se katse mikä sen silmissä on kun se odottaa lupaa sännätä etsimään <3 Otettiin siis vain kaksi kertaa, mikä oli Kyran mielestä aivan liian vähän :) Siihen oli hyvä lopettaa Kyran treenit siltä päivältä.
En tiedä miten tunnari yleensä opetetaan, mutta tällä minun tyylilläni ollaan päästy jo ihan hyvään vaiheeseen.
"Karkuun!"
Mini pääsi lopuksi tekemään kepeille erilaisia kulmia. Siitä on tullut melko varma pujottelija, ei se juurikaan jätä koskaan kesken ja aloitus onnistuu lähes aina. Minun sijaintini/nopeuteni on se mikä saattaa aiheuttaa esim. väärästä välistä aloittamisen tai pujottelun kesken jättämisen.
Yhden asian sille haluan vielä opettaa, nimittäin sen että ohjaaja ja koira liikkuu erisuuntiin. Eli siis koira pujottelee vaikka kohti etelää ja ohjaaja juoksee kohti pohjoista. Sitä Mini ei vielä kestä jos minun liike menee ns. väärään suuntaan. Jotain tavoitteita tarvitsee aina olla ;)

Ei kommentteja: