10. heinäkuuta 2013

Karhunpoika sairastaa

Miun ruskea nallekarhuni on kipeä :( Ei maistu vesi, saati sitten ruoka. Tuijottaa vain yhteen kohtaan eikä oikein tiedä menisikö maate vai ei.

Mistä kaikki alkoi? Mitä on tapahtunut?

Viime yönä Kyra halusi ulos noin viisi kertaa ennen kellon soittoa (eli klo 4.44...). Sillä oli maha aivan sekaisin. Vaikka ripaska lensi ihan huolella oli Kyra silti iloinen oma itsensä. Ruokaakin olisi halunnut, mutten antanut koska yleensä tällainen menee ohi päivän tai parin paastolla. Se oli ollut myös maanantaina vähän kuralla, muttei noin paljoa ja tässä välissä jätökset ovat olleet kiinteitä.. Maanantaina mahan oli todennäköisesti sekoittanut sunnuntaina syöty raaka lohi mitä koirat saivat ensimmäisen kerran. Johtuiko tämän päiväinen myös tuosta lohesta vai jostain muusta, sitä en tiedä.
Töihin oli kuitenkin pakko mennä, mutta onneksi äitini oli lomalla ja vein Kyran sille hoitoon päiväksi. Päivän aikana Kyran kuntoon ei tullut juurikaan muutosta, se joi lihaliemivettä ja oli kuulemma kerjännyt tuttuun tapaansa ruokapöydästä ruokaa. Ripaskalla oli kuiteskin käynyt muutaman tunnin välein.
Tulin kahdelta töistä ja sen jälkeen alkoi tapahtua. Kyra lopetti pikku hiljaa juomisen, ei halunnut ruokaa ja muuttui poissaolevaksi. Tahtoi vain nukkua, ei edes leikkiä halunnut.
Neljän jälkeen päätin soittaa johonkin ja muistin Reviirin Tamperella olevan auki kahdeksaan asti illalla. Soitin sinne ja sain ajan puolen toista tunnin päähän. Kiirehän siinä vähän ehti tulla. Autostakin oli tietysti bensiini ihan lopussa...

Automatkalla Kyra vähän heräsi ns. henkiin, tottahan toki keepien pitää vastaan tulevat autot laskea ;) Ei tosin niin paljoa riehunut takaosastossa kuin yleensä, nyt tyytyi vain päätään kääntämään autojen tullessa vastaan. Perille päästiin kiireisestä lähdöstä huolimatta ajoissa. Vaikka Kyra oli selkeästi pirteämpi kuin kotona ennen lähtöä, huomasi silti ettei kaikki ole kunnossa. Vaikka ympärillä tapahtui vähän väliä jotain, vieraita koiria/ihmisiä tuli ja meni koko ajan, keepie vain nukkui odotusajan. Kyra muuten painaa 14,4kg.

Ell ei löytänyt Kyrasta mitään "vikaa" tunnustelemalla tai kuuntelemalla, joten otettiin verinäytteet. Tulehdussolut ja glukoosi olivat hieman koholla, muuten kaikki oli ok. Veren sokeri oli varmasti stressin takia koholla, mutta tulehdussolut kertovat jossain olevan tulehdus. Ell epäili mahasuolikanavan tulehdusta.
Kyra sai vastaanotolla niskaansa nestettä sekä pahoinvoinnin estolääkkeen (oksensi juuri ennen kuin lähdettiin ell) ja antibiootin pistoksina. Kyra antoi tehdä kaikki toimenpiteet oikein nätisti, mutta nestepatti joka muodostui niskaan/vasemman lavan kohdalle ei oikein ollut kelpien mieleen.
Tällä hetkellä se tosiaan vain seisoo paikoillaan, kun ei voi mennä maate nestepatin takia, ei halua syödä eikä juoda vapaa ehtoisesti.

Jospa nuo lukuisat pillerit mitä mukaan saatiin, auttaisivat ruskeaa otusta muuttumaan jälleen leikkisäksi hassuttelijaksi <3

Onneksi en ole vielä ehtinyt irtisanoa Kyran vakuutusta...

4 kommenttia:

Hanna kirjoitti...

Voi ei.. :/ Mites Kyra nyt voi?

Kirsi kirjoitti...

Kyllä se nyt alkaa jo olemaan suht normaali. Väsähtää äkkiä, mutta johtunee varmasti ihan siitä, kun syö vielä riisiä ja kanaa useita pieniä annoksia päivässä jotta maha saadaan toimimaan kunnolla. Mutta eiköhän se siitä pikku hiljaa parane :)

Hanna kirjoitti...

Sulle on haaste mun blogissa. :D

Maija kirjoitti...

Toivottavasti Kyra on jo paremmassa kunnossa! Pisti silmään toi Kyran paino, Hali painaa joku 16,5 kg eli on sitten aika paljon isompi narttu :)