27. joulukuuta 2014

Koiran(omistajan) helvetti ja hammasongelmia

Jälleen on se aika vuodesta, kun koiranomistajan täytyy pohtia mihin ja milloin on hyvä käydä koirien kanssa lenkillä. Täällä on jo tänään ammuttu raketteja, ja tietenkin juuri silloin kun me olimme ulkona. Täydellinen ajoitus sillä idiootilla joka ne raketit ampui sanon minä.
Meillä oikeastaan kaikki koirat reagoi jollain asteella rakettien ääniin, Mersu vähiten ja Mini eniten. Kelpiet on aika tasoissa siinä välissä, kiireellä ne oli kotiin päin vetämässä mutta palautuivat kyllä melko nopeasti kun äänet loppuivat. Keeta mua vähän pelottaa, kun en halua siitä mitään paukkuarkaa koiraa.

En tiedä onko ollut hyötyä, mutta olen kotona youtubesta soittanut erilaisia rakettien ammuntavideoita tässä jo muutaman kuukauden lähes päivittäin hetken aikaa. Aluksi hiljaisella ja siitä pikku hiljaa kun mitään reaktiota ei ole tullut lujentanut ääntä aina niin lujalle kun koneesta irti lähtee. Koirat vaan nukkuu, vaikka yhtäkkiä räjähtää ihan täysillä raketti. Toki koneen kautta tuleva ääni on varmasti erilainen kuin ulkona, mutta kaikkea täytyy kokeille jotta koirilla olisi edes jollain tavalla mukavaa vuoden vaihteessa.
Olen ehkä vähän julma, mutta toivon totisesti mahdollisimman paljon erilaisia rakettionnettomuuksia ja siitä seuraisi rakettien ammunta kielto. Ei siinä mitään, jos niitä ammuttais vaan silloin kun se on sallittua, mutta kun on näitä joitakin tyyppejä jotka ei osaa/halua ymmärtää niitä sääntöjä..

Jottei joulun aika olisi mennyt liian helposti, tuotti Mini jälleen hieman huolta. Se jo muutama viikko sitten alkoi syömään todella hitaasti, vähän sen näköisesti ettei oikein tykkäisi ruuasta. Kuvittelin sen johtuvan uudesta lohiöljystä mitä niille aloin samoihin aikoihin antamaan, enkä siis kiinnittänyt asiaan sen enempää huomiota. Mutta nyt joulupyhien aikoihin se lopetti syömästä kokonaan! Ensiksi jätti osan ruuasta syömättä ja jouluaattoaamuna ei halunnut syödä mitään. Katsoin sen suun läpi ja mitä huomasinkaan: heiluva hammas! Yksi poskihammas heilui ihan selkeästi, ei siis mikään ihmekään ettei kovia nappuloita halunnut syödä. Turvotettuja nappuloita onneksi söi ja niitä Mini onkin nyt saanut syödä. Täytyy maanantaina soittaa ellille, kaitpa se irti pitää nyppästä.

Ei kommentteja: