16. joulukuuta 2014

Sunnuntain treenit

Viime sunnuntaina käytiin Ylöjärvellä Koirakoutsilla kelpieiden kanssa reenaamassa.
Kyra aloitti Mika Jalosen pitämällä tokotunnilla. Tunti aloitettiin luoksetulon stoppien harjoittelulla ja mehän ei olla niitä Kyran kanssa edes harjoiteltu ollenkaan.. Osaahan tuo liikkeestä seisomisen, mutta luoksetulon pysäytys on kuiteskin pikkuisen eri asia. Yritettiin aluksi (melkein) kisaomaisesti ja todettiin että luoksetulon vauhti hukkuu pysähdyksen takia. Joten tehtiin Kyran kanssa pelkkää seisomista paikoillaan. Saatiin ihan hyvät vinkit miten edetä, mutta taidetaan unohtaa se stoppi vielä piiitkäksi aikaa. Jos yritetään ensiksi saada sieltä alokkaasta se ykköstulos, mikä ei tosin koskaan tule ellei ilmoittaudu niihin kisoihin. Ja tokokisoihin ei tee mieli edes mennä koska ei siitä kuiteskaan mitään tule. Ai miten niin positiivinen?
Tokotunnilla jatkettiin  kaukojen pariin. Niissä me loistettiin, osataan siis jo jotain avoimen liikkeitä ;) No joo jos oikein ruvetaan pilkkua viilaamaan, niin Kyrahan tekee yhden asian kaukoissa hieman väärin. Se tekee vaihtoja sekaisin, eli osassa vaihdoista vaihtaa niin että takajalat ovat paikoillaan ja osassa etujalat paikoillaan. Se mahdollinen muutaman pisteen menetys ei haittaa yhtään, kun ei tuo toko oikein ole meidän juttu.
Seuraamisella jatkettiin. Kyra tekee mun makuun todella hyvää seuraamista, mutta protokoilijan (kouluttajan) mielestä se ei oikein näyttänyt hyvälle. Poikittaa, kenottaa, keulii.. Mutta se riittää rallytokoon, ainakin paremmin kuin tokoon ja sehän riittää meille :)
Viimeisenä tehtiin paikkallaoloharjoitukset sekä maaten että istuen kunnon häiriössä. Kouluttaja heilutti raipan päässä olevaa lelua ja vingutti erilaisia leluja koirien edessä sekä sanoi erilaisia käskyjä kuten maahan,istu, vapaa, tule.. joita koirien ei siis pitänyt totella. Kyran paikallaolo on parantunut ihan sikana ja sitä ei mitkään häiriöt haitannut yhtään.

Keeta kepardi pääsi seuraavaksi liitämään esteiden yli, tai läpi. Koirakoutsin treeneissä on aina rata josta me tehdään jotain pätkiä. Meidän reenin teemana oli takaaleikkaukset ja persjätöt. Tällä kertaa vaan ilmeisesti juuri olleet juoksut hieman häiritsi, kun penneli oli välillä vähän omissa maailmoissaan eikä ollut ollenkaan sellainen sähikäinen lelunkaan kanssa mitä se nyt on muutamissa agitreeneissä ollut. Tai sitten se oli vaan väsynyt kun käytiin aamusta koirakavereiden kanssa lenkillä ja sen jälkeen vielä tokoiltiin hieman. Muuten se on ollut kotona ihan normaali (rasittava :-P ) omaitsensä.
Täytyy meidän omissa agitreeneissä tehdä erilaisia harjoituksia estehakuisuuden vahvistamiseksi, nyt Keeta tarvitsee hyvin tarkasti ohjata esteille mikä on nopean kelpien kanssa hieman haastavaa :)

Ei kommentteja: