15. syyskuuta 2018

Pennut jo 3 viikkoa

Tänään nämä pikku termiitin poikaset täyttävät jo 3 viikkoa! Pennut nukkuvat vielä suurimman osan päivästä, mutta hieman jo yrittävät leikkiä ja kävely yrityksiä kovasti harjoittelevat. Välillä käy pentulaatikossa sellainen kuhina, että voisi kuvitella siellä olevan enemmänkin pentuja kuin vain viisi. Pennut ovat viettäneet päivät keittiössä ja sen ajan kun olen töissä, ne ovat vielä pentulaatikon turvassa. Tosin muutama on jo hoksannut miten laatikosta pääsee pois. Pitänee alkaa viritteleen jotain muuta pentujen päivähoitopaikaksi.
sinipantanen Kina
Isoin pentu painaa tällä hetkellä hituse yli 1550g ja pienin yli 1100g. Jo pari päivää sitten annoin niille pienen nokareen jauhelihaa ensimmäiseksi kiinteäksi ateriaksi. Silloin vain kolme pentua söi, tai no sotki ;) Ei suuhun asti tainnut juuri mitään mennä, mutta yritys oli hyvä. Nyt kaikki ainakin yrittää kovasti syödä ja ryntäävät innoissaan kupille kun naksutan ja kolisutan kuppia. Niiden ensimmäisenä kiinteänä ruokana toimii naudan jauhelija. Myöhemmin laitan mukaan Proboosterin pentunappuloita liotettuina. 

Palataan viikko taaksepäin, jolloin pennut saivat jokainen oman värisen pannan. Tässä esittelyt pennuista ja pantojen värit.
Valko pantanen uros. Jare.

Violetti pantanen narttu. Justiina
Sini pantanen narttu. Kina.
Harmaa pantanen narttu. Siro.
Vihreä pantanen narttu. Vinku.

Ei kommentteja: