24. syyskuuta 2018

Pentuset 4 viikkoa


Pennut tulivat neljä viikkoisiksi viime lauantaina, sen kunniaksi ne saivat matolääkkeen. Justiinan mielestä Canex tahna oli ihan super hyvää ja se nuoli sen ihan vapaaehtoisesti, muut eivät oikein pitäneet mausta eikä oikein muutenkaan ajatuksesta saada jotain pahaa tahnaa suuhun. Myös kynnet leikattiin, tai Henna leikkasi. Kiitos siitä jos tätä luet :)
Punnitsin illalla pennut ja saman pennun painoksi sain kaikkea 2000-2500g väliltä. Täytyy ottaa uusiksi jossain vaiheessa, kun nukkuvat. Ei oikein toi vaaka pysynyt adhd pentujen vauhdissa.

Pennut ovat kehittyneet ihan huimasti tässä jo ihan viikon sisällä. Ne kävelevät ja juoksevat jo ihan nopeetakin. Ne ovat saaneet valloittaa ja tutkia keittiötä, eteistä ja wc/suihkutilaa. Olohuoneen ja makkarin olen vielä pitänyt pentuvapaina paikkoina. Saa sitten joskus 5-6 viikkoisena käydä  katsomassa miten pennut suhtautuvat vieraaseen paikkaan ja se ehkä helpottaa omaa ajatusta siitä kuka pentu jää kotiin ja kuka sopii mihinkä kotiin.
Pennut ovat saaneet kuunnella youtubesta rakettien ym erilaisia ääniä, eivätkä ne ole reagoineetkaan ääniin ollenkaan. Ne ovat keskittyneet joko nukkumiseen, leikkimiseen tai syömiseen. Myös erilaisiin alustoihin ovat pennut saaneet tutustua. Pennut lähinnä alkaa syömään tai repimään sitä jotain alustaa esim. muovipussia, eli eivät jännitä uutta alustaa tassujen alla.

Tässä hieman pentujen luonteista. Kuvat eivät ihan ole juuri siitä pennusta, kun ei nyt ollut kuvaa jokaisesta pennusta erikseen.

Siro, joka myös Sirpana itsensä tuntee, on ollut rauhallisin pennuista ja viihtynyt paljon yksikseen, mutta nyt muutaman päivän aikana tämä erakkoluonteen omaava tyttönen on alkanut vissiin näyttämään oikeaa luonnettaan. Siitä on tullut kauhea tättähäärä, joka leikkii leluilla, yksin tosin lähinnä, sekä muutenkin touhuaa jotain ja tutkii uusia asioita mielellään.

Kina on osoittautunut erittäin itsenäiseksi pennuksi, joka tutkii uusia asioita heti eikä yhtään kyttäile tai jää miettimään voisiko tuota käydä katsomassa vai ei. Se säntää aina ensimmäisenä ruokakipolle ja jyrää muut edestään saaden enemmän ruokaa. Tämän pennun luonne on mielestäni paras näistä pennuista ja jos luonteen mukaan valitsisin pennun, olisi tämä erittäin vahvoilla.

Vinku ei ole enää niin vinkuja kuin mitä oli ihan pikku pentuna. Se on ehkä aktiivisin pennuista ja tuntuu että se on eniten hereillä. Tutustuu reippaasti uusiin esim. leluihin ja sellaisiin pieniin juttuihin. Uuteen tilaan kun Vinkun vie, se tutustuu hieman varauksellisesti uuteen tilaan, mutta reipastuu ihan parissa minuutissa ja alkaa tutkimaan tilaa reippaasti. Se on todella leikkisä ja tykkää painia siskojen ja Jaren kanssa. Haluan merkkivärisen tytön ja tämä on yksi lempparini ja vahva ehdokas jäämään kotiin.

Justiina on pentu joka omii lelut itselleen ja ja murisee toisille jos tulevat ottamaan sitä pois. Se tykkää kiipeillä syliin ja viihtyy muutenkin paljon ihmisen lähellä. Sillä tuntuu olevan todella vanha luonne ja se tulee tarvitsemaan määrätietoisen omistajan. Justiina tutustuu reippaasti uusiin asioihin eikä oikeastaan jännitä mitään. Tämä on toinen merkkivärisistä tytöistä, joka on mun lemppari eikä päätös siitä kumpi, Vinku vai Justiina, jää kotiin tule olemaan helppo.

Jare on itsenäinen pikku pojan alku, joka ei paljoa ihmisen seuraa kaipaa. Tulee kyllä luokse ja kiipeilee syliin, mutta tutkii mielellään yksin asioita, joihin tutustuu kylläkin hyvin reippaasti. Ruoka maistuu hyvin ja onkin Kinan kanssa usein ensimmäisenä kisaamassa kumpi pääsee ekana kupille.

Ei kommentteja: