10. lokakuuta 2018

6 viikkoa

Pennut tulivat jo 6 viikkoisiksi viime lauantaina. Olen tosiaan lomalla nyt ja saa viettää koko ajan pentujen kanssa. Tänään on pentujen sirutus ja eläinlääkäri tarkastusaika. Tässä juuri odotan eläinlääkärin tuloa, on siis tulossa tänne meille kotiin. Pitäisi päättää kumpi tytöistä nyt jää kotiin, koska haluaisin tietyn virallisen nimen kotiin jäävälle pennulle. Eipä tässä hirveä kiire vielä ole :D
Keeta ei oikeastaan enää hoida tai imetä pentujaan, se on aivan totaalisen kyllästynyt niihin ja odottaa varmasti sitä hetkeä kun pennut muuttaa uuteen kotiinsa. Ensimmäinen lähteekin jo heti lauantaina kun tulevat 7 viikkoisiksi. Viimeisiä vapaana olevia pentuja tulee mahdolliset uudet omistajat katsomaan tulevana viikonloppuna. Toivottavasti pentu ja oikea uusi omistaja löytäisi toisensa.
Yritin kuvata pennuista hienoja syksyisiä kuvia ulkona, mutta jostain syystä suurimmassa osassa kuvista näkyi pelkkiä viivoja :) Eikä ne pysyny paikoillaan saati mennyt sinne mihin olisin ne halunnut, miksei niitä ole kukaan opettanut olemaan paikoillaan jne ;) Linssiluteet olivat heti linssissä kiinni ja kiipeemässä syliin, kun menin kuvaamaan samalle tasolle niiden kanssa. Ihanan hassuja penneleitä.
Pennut ovat päässeet päivittäin kerran tai pari ulkoilemaan, riippuen millainen sää ulkona on. Vien vain pari pentua kerrallaan ulos, jotta ne eivät katoa horisonttiin. Tiedä sitten onko sattumaa vai tarkoituksellista, mutta sisälle jääneet pennut eivät useimmitenkaan ole kakanneet sisälle vaan vasta ulos omalla vuorollaan. Voisko ne jo tajuta ulos pääsyn ja tarpeiden teon yhteyden?
Mitsu ja Keeta ovat aloittaneet kotipiha tokoilu/temppuilu/agility koulun. Ollaan pyritty päivittäin tekemään normilenkkien lisäksi jotain yhdessä ja tavoite olisi päästä varsinkin Keetan kanssa melko pian alku vuodesta jo kisaamaan agilityä. Mitsun kanssa voi mennä vähän pidempään koska ei minulla ole kuin aita ja kepit kotona. Niillä ei ihan täyspitkää agirataa rakenneta saati opeteta koiraa menemään esim. putkeen tai puomille. Jospa ensi talvena saisi asiakseen hommata hallipaikan edes muutaman kerran kuussa.

Ei kommentteja: