4. marraskuuta 2018

Kaikki pennut maailmalla

Paisti toki Koona. Sylvi lähti viikkos sitten sunnuntaina uuteen kotiinsa Kotkaan. Pentu oli kuulemma nukkunut koko pitkän matkan :) Hyvähyvä!

Muutaman päivän Koona kaipasi selkeesti siskoaan ja odotti koska se tulee nurkan takaa leikkimään. Ei se itkenyt, yötkin nukkui kokonaan ja chihun leikkiseura kelpasi hyvin, mutta jäi ihmettelemään ja vartoomaan jos mentiin esim. toiseen huoneeseen.

Koonis on jo harjoitellut kontaktia ja sen se on käsittänyt hieman liian kirjaimellisesti :D Olen ollut polvillani lattialla ja palkannut kun ottaa katse kontaktin, mutta samalla hetkellä kun naksautan se hyökkää pussailemaan naamaa :) Koonalla toimii ehkä parhaiten tällä hetkellä kehu palkka tai lelu. Ruoka ei oikein kiinnosta aina ja se syökin vain elääkseen, ei elä syödäkseen kuten äitinsä :)

Vapaanaoloa ollaan myös harjoiteltu ja se sujuu välillä hyvin ja välillä vähän vähemmän hyvin :D Tai kyllähän tuo juosta osaa ja lujaa, mutta se luoksetulo on se ongelma. Jos ollaan koko lauman kanssa ulkona vapaana, niin Koona tulee luokse jos muutkin tulee, välillä jopa omasta tahdostaan. Mutta yksin vapaana ollessaan saattaa neiti lähteä lätkimään syömään jäniksen pananoita pellolle, eikä tasan ole tulossa ennenkuin kaikki herkut on syöty. Koona on lähinnä noiden toisten koirien koira eikä mun koira. Pitää tätä treenata ja vahvistaa meidän yhteistä suhdetta.

Ollaan käyty ihmettelemässä kaupungin menoa sekä paikallisessa lemmikkitarvikeliikkeessä katselemassa olisiko jotain ostettavaa. Koona on alkuun vähän jännittynyt ja miettii hetken mitähän sitä voisi tehdä, mutta rohkaistuu pian ja sitten saakin olla tarkkana mihin tämä duraselpupu säntää seuraavaksi. Autot ja kaikki muutkin isot liikkuvat vekottimet ovat hurjan jänniä, niihin ollaankin tutustuttu kauempaa.
Kontaktia ollaan treenattu hieman myös näissä uusissa paikoissa, toki vain lyhyitä pätkiä mutta Koona osaa keskittyä hienosti!

Silloin kun Koonalla on nälkä ja ruoka kelpaa palkkana superhyvin, ollaan tehty vähän istu-maahan siirtymisten alkeita sekä kosketusalustaan tutustumista. Koona keskittyy ihan superhienosti! Ja se tajuaa asioita ihan sika nopeeta. Tarjoomisen kautta oon kosketusalustaa treenannut ja ei mennyt kauaa, kun kelpie hoksasi mitä siltä odotan. Se tarjoo mielellään erilaisia juttuja, jos vaan haluaa sen palkan mitä on odotettavissa. Hieman ärsyttää, kun ei sille aina kelpaa ruoka. Olisi niin paljon helpompaa treenata sen kanssa jos ei tarttis miettiä onko sillä nyt nälkä vai ei. Herkut kyllä kelpaa, aina, mutta kun ruokaakin pitäisi syödä.

Koiria ei olla tavattu ihan hirveesti. Töissä nähdään kolmea bordercollieta ja yhtä villakoiraa. Ne on vähän jänniä tyyppejä, kun ovat niin nopeita koiria, mutta hyvin Koona niidenkin kanssa toimeen tulee. Perjantaina ajeltiin Kauhajoelle jossa tavattiin Kaja. Kaja ja Koona painivat muutaman tunnin ja niillä oli ihan superhauskaa :) Oli todella kivaa nähdä Kajaa ja siitä on kasvanut hieno penneli ❤️
Tänään kaveri kävi Koonaa muutamaa viikkoa vanhemman villakoirapennun kanssa leikkimässä. Dumle ja Koona olivat aluksi kummatkin aluksi hieman ujoja, mutta lämpenivät hetken päästä ja jopa pääsivät leikin juonesta kiinni.Ei kommentteja: