5. syyskuuta 2014

Voiko koira olla liian ahne?

Mielestäni voi!
Tänään töistä tullessani oli olohuoneessa tällainen näky:

Hieman sydän hyppäsi kurkkuun, kun ajattelin näiden olevan jotain särkylääke levyjä. Mutta ei onneksi ollut. Kyra oli pöydältä kurottamalla saanut Inupekt Forte nimisen lääkepaketin. Paketissa oli jäljellä noin 50 tablettia ja tuo ahne pikkupossu oli syönyt kaikki. Itse en olisi viitsinyt nähdä sitä vaivaa saada nuo pillerit haltuuni paikasta mistä Kyra nämä on ottanut, mutta ilmeisesti kelpien suolisto tarvitsi noin 500 kiloisen koiran edestä puhdistusta... Oli pakko soittaa eläinlääkärille mitä tuollainen määrä kyseistä lääkettä tekee 15 kiloisen koiran sisällä, ja vastaus oli että ei pitäisi ummetusta lukuunottamatta tulla muita oireita. Annoin varmuuden vuoksi Kyralle hieman parafiiniöljyä ja toivon totisesti ettei tästä seuraa mitään vakavampaa.

Ahne koira on koulutus mielessä erittäin hyvä asia, mutta toisinaan ahneus voi mennä hieman liian pitkälle. Meillä ei voi olla mitään syötäväksi kelpaavaa missään koirien ulottuvilla. Ei edes pienenpientä murusta jossain taskun pohjalla. Kaikki paikat kaahitaan, tutkitaan ja mahdollisesti revitään jotta se milli kertaa milli kokoinenkin herkkupala saadaan syötyä. Lattialle on muutaman kerran levitetty repun sisältö, jossa ollut mm. Hesen pieniä suola/pippuri/ketsuppi annospusseja, annos sokeripusseja, (onneksi) tyhjiä karkkipusseja, käsirasva purkki... jne.. kaikki revittynä ja syötynä tai ainakin nuoltuna. Kerran unohdin roskapussin eteiseen, enkä vienyt sitä ulkoroskikseen kun lähdin töihin. Jokainen voi mielessään ajatella mitä niille mm. koirien raakapakasteiden pusseille, perunan kuorille, maito/mehupurkeille oli työpäivän aikana tapahtunut...
Vaatteet joiden taskuissa on tai on joskus ollut jotain ruokaa, täytyy kotoa poistuessa laittaa niin ylös kuin mahdollista, jos ei halua ylimääräisiä reikiä taskujen kohdalle. Vaatehuoneen ovi täytyy aina muistaa laittaa lukkoon, jottei kelpie avaa sitä ja mene syömään siellä säilytyksessä olevia koirien nappuloita (muutaman kerran se on sinne päässyt ja tuloksena on hieman ylensyönyt kelpie..). Pöydiltä täytyy katsoa kaikki mm. lasit/mukit/kulhot pois jottei ne päädy lattialle (sirpaleiksi) ja siitä turhan aikaiseen pesuun. Pöydillä ei myöskään saa olla mitään huuli/käsi jne. rasvoja, deodorantti/saippuapulloja tai vaikka purkkia missä on lukkosulaa. Nämä kaikki kuuluvat ainakin erään vanhemman kelpien ruokalistalle... Myös chihut (varsinkin Mersu) ovat erikoistuneet ruuan etsimiseen, mutta ovat minun poissa ollessani keittiössä ja siellä eivät pääse muualle kuin pöydälle jos tuolit ovat jääneet laittamatta pöydän alle. Tai saattaa ne roskiskaappiin päästä jos ovi on jäänyt hieman raolleen...

Syy miksi tuo Inupekt Forte paketti oli tänään sillain suht helposti saatavilla on Keeta. Pikkukelpiellä meni pari päivää sitten maha ihan kuralle raa'asta possun jauhelihasta mitä lisäsin sen ruokaan, tai näin ainakin oletan tapahtuneet kun mitään muuta erikoista se ei ollut syönyt. Keeta on aikaisemmin meillä saanut lähinnä broilerin ja kalkkunan jauhelihoja ja vain pieniä maistiaiseriä punaisia lihoja. Rajasin sille eteiseen/hieman olohuoneen puolelle oman alueen mistä oli helpompi siivota ripaskat pois lattialta.. Ja siis siitä syystä Kepardi ei ollut Kyran kanssa ahmimassa pillereitä, tosin pikkukelpie ei varmasti olisi tyytynyt pelkästään pillereihin vaan olisi vetänyt kitusiinsa myös paketin ja levyt.

1 kommentti:

Unknown kirjoitti...

Hui, onneksi ei ollut niitä särkylääkkeitä. Aapo on oman osansa kokeillut erilaisia syötäväksi kelpaavia/kelpaamattomia asioita. Se koomisin oli jääkaappimagneetti - ei sille kyllä siitäkään tullut mitään oireita.