28. toukokuuta 2013

Australian karvatonkelpie esiintyy

Jälleen kerran päivitys väli on venynyt hieman pitkäksi... Kahdessa viikossa on tapahtunut vaikka ja mitä, mutta kerron kuiteskin vain hyvin pikaisesti yhdestä näyttelyviikonlopusta.

Se oli todennäköisesti meidän tämän vuoden ainoa näyttelypainotteinen viikonloppu. Ainakin Kyran kanssa, katsotaan jos Minin kanssa kehtais mennä pöyrähtään jossain näyttelyssä.
Launantaina 18.5 oli SBCAK ry:n erikoisnäyttely Jämsässä ja sateisen päivän tuloksilla ei juhlittu. Kyralle EH, löysät etuliikkeet, huono turkki...
Mutta Mia pyysi meitä kasvattajaluokaan ja siellä Yacatis kenneli voitti ja oli siis ROP-kasvattaja! Huisia!


Sunnuntaina jatkettiin Jämsän kaikkien rotujen näyttelyllä. Tällä kertaa auringon paisteessa. Olen oikeasti erittäin iloinen ettei erkkaripäivä ollut tälläinen, ei siellä kehän laidalla ois jaksanut olla reilua 8 tuntia.. Ja onneksi Kyra sai vain ERI:n eikä tarttenut jäädä esim. odottaan ryhmäkehiä. Olematon turkki ja löysät etuliikkeet/kääntyneet etukäpälät syynä tähän arvosteluun.
Tavoitteet tälle näyttelylle oli saada Kyralle parempi laatuarvostelu tulos kuin samainen tuomari antoi sille junnuna. Ja se tavoite täyttyi kyllä, junnuna Jaana Hartus antoi EH:n ja nyt tosiaan ERI:n.

Kyralla on ihan hirvee karvanlähtö aika tällä hetkellä. Furminoin sen noin kuukausi ennen näyttelyitä ja toivoin karvan kasvavan siinä ajassa takaisin, mutta toisin kuiteskin kävi. Tuntui vain että siltä lähtee pohjavillan lisäksi myös osa päälikarvasta.. Oli sillä vielä jokunen karva näyttelypäivänä päällään, vaikka kotona lattia/sohva/koirien peti on kuorrutettu ruskeilla karvoilla... Heti maanantaina näyttelyiden jälkeen otin furminaattorin ja vedin kaiken irtokarvan pois ja täällä on tällä hetkellä uusi rotu: australian karvatonkelpie.

(c) Veera Toppari
Erkkarin kuvista (kaksi ylempää) kiitos Veera R ja Jämsän kaikkien rotujen näyttelyn kuvalle kiitos Veera Topparille :)

Ei kommentteja: