5. toukokuuta 2013

Raakaruokaa vai nappulaa

Olen tässä jo hetken pohtinut koirien ruokintaa. Raakaa vai nappulaa?

Kyra on syönyt elämässään useita eri nappulamerkkejä ja nyt se on muutaman vuoden syönyt 1st choice adult skin & coat merkkistä nappulaa. Sillä nappulalla Kyra on pysynyt ihan kohtalaisessa massassa. Hoikassa kunnossa se on tuollakin ruualla ollut, muttei niin pahasti aliravitun näköinen kuin esim. royal caninin sapuskalla. Se syö kaikkien ruokintasuosituksien mukaan yli isoja annoksia päivässä, mutta siltikään ei massaa tule juuri yhtään ylimääräistä. Toki se liikkuu päivässä paljon ja sitä myöten myös kuluttaa paljon.
Iloinen ja energinen se kuiteskin on ja iho ja turkki voi hyvin, että siinä mielessä tuo 1st choice sille sopii ja siksi olen sitä sillä syöttänytkin pidempään.

Pikku ipanat ovat myös muutaman vuoden syöneet 1st choice adult toy & small breeds nappulaa. Minillä oli yhdessä vaiheessa rapsuttelu ja hilseily ongelmaa. Totesin sen johtuvan vehnästä, ja 1st choicen vehnättömyyden ansiosta rapsuttelu/hilseily on loppunut lähes kokonaan.
Mersu on koira joka voisi syödä ihan mitä vain ja ihan milloin vain. Sillä ei maha mene sekaisin juuri koskaan ja sen turkki/iho voi aina hyvin. Lihomaan se on erittäin herkkä, varsinkin näin vanhempana kun ei se hirveästi enää liiku.

Nappuloiden lisäksi koirat ovat saaneet muutaman kerran viikossa raakaa lihaa, lähinnä broilerin-, sian- ja naudanjauhelihaa. Tämä ruokintamuoto on sopinut koirille ihan hyvin, mutta silti olen miettinyt jo hetken aikaa barffauksen aloittamista. Pakastin tilan puutteen takia en ole pystynyt sitä kuiteskaan aloittamaan ihan kokonaan. Mutta nyt kun meillä töissä myydään koirille ja kissoille raakapakasteita niin saan otettua aina töistä lähdettyäni seuraavan päivän pöperöt mukaan. Meillä siis siirryttiin perjantaina kokonaan raa'alle. Kokeillaan ainakin muutama kuukausi miten onnistuu ja vaikuttaako mihinkään.
Minille vaihto on ollut kaikeista rankin: pikkuchihu ei ole syönyt muutamaan vuorokauteen juuri mitään. Perjantai aamuna se vain haistoi kuppiaan ja meni pois, illalla sama juttu. Lauantai aamuna närppi ja valikoi kanakasvis mixin seasta vain tietyt palat, muut sylki kupin vierelle. Syöty määrä oli ehkä puoli teelusikallista. Lauantaina käytiin colliepoikien kanssa lenkillä ja ilmeisesti chihulla oli illalla nälkä kun söi kuppinsa tyhjäksi! Tosin ruokailu kesti Minin osalta reilu puolituntia.. Ei se kuppinsa vierestä pois kertaakaan lähtenyt, vaan söi kiltisti koko ajan mutta ilme oli just sellainen että tää on jotain tosi ällöttävää :) Ehkä Minikin oppii jossain vaiheessa pitämään raa'asta, kuten muut. Kyran ja Mersun kupit tyhjenee ennätys vauhdissa.

Olin kuiteskin ostanut 15kg säkin 1st choice adult skin & coat nappuloita ennenkuin tein tämän päätöksen barffauksen aloittamisesta. Joten nyt olisi sellainen myytävänä, hinta 55 euroa. Säkki on avaamaton. Jos jotakuta kiinnostaa niin kysellä voi spostilla kirsi.mertala @ gmail.com

Edelleenkään blogger ei anna ladata uusia kuvia, ärsyttävää!

Ei kommentteja: